Juhannuksen aikoihinhan höpisin jotain jonkinlaisesta joulukalenterista. Nyt kun vietetään joulukuun ekaa päivää, niin on tullut ajankohtaiseksi tsekata ekan luukun anti. Meikäläisen joulukalenterin sisällön tarjoaa Brigitte Rauth-Widmanin kirjanen “Jos koirasi osaisi kokata”. Opus näyttäisi olevan vuodelta 2006. Kirjasessa on just sopivasti 24 ohjetta, joten sehän on ihan tehty joulunodotusta ajatellen ;) Ensimmäiseksi kirjanen tarjoaa kokattavaksi
 
Lampaanliha-aterian
 
300g lampaanlihaa
 
1/2 tl suolaa
 
3 keskisuurta kuorimatonta keitettyä perunaa (n.330 g)
 
1 tl hienoksi murennettua kananmunankuorta
 
2 rkl auringonkukkaöljyä
 
Leikkaa liha kuutioiksi ja kypsennä pienessä suolavedessä noin 15 minuuttia. Litistä perunat (kuoren kera) pieneksi ja nosta ne lihapalojen päälle. Anna jäähtyä. Lisää munankuoret ja öljy, vasta kun ateria on jäähtynyt haaleaksi.
 
Kirjasen mukaan ateria säilyy jääkaapissa korkeintaan yhden päivän. Ja sitten vinkataan, että perunan sijasta voi myös käyttää riisiä noin 120 g.