Eilen oli possujen päivä. Eeen nyt tarkoita mun islanninpotseja. Siis mitä sitten? Kevään aikana meitin huusholliin kotiutui peräti kaksi possua. Toinen Ticon synttärilahjan muodossa, ja toinen Jomin näyttelypalkintona. Kun ollut niin paljon kaikenlaista hässäkkää tässä, niin possut ovat saaneet odottaa leikkivuoroaan. Eilen vihdoinkin possut pääsivät ulkoilemaan.
 
Possujen päivä alkoi nurtsin leikkuulla. Se ei mitenkään pahasti rehottanut, mutta päätin silti hurruutella leikkurin kanssa. Se oli helppo leikkuu – ellei peräti helpoin. En nyt ihan heti muista, että oonko aiemmin selvinnyt leikkuusta niin, ettei ole tarvinnut puhdistaa kertaakaan leikkuria kesken leikkuun. Eilen ei tarvinnut.
 
Oli ilahduttavaa huomata, että pidemmän heinän kasvualue oli pienentynyt viime kesästä. Tai sitten olosuhteet ovat olleet sellaiset, ettei heinä ole oikein voinut rehottaa, kuten edellisinä vuosina. Tiedä sitten, mutta nyt kasvaa paljon sellaista viherrystä, joka yrittää välttää leikkurinterän. Tyyliin rata-tata-tata-moa ; ) Eipä siinä mitään, jos tuollaiset valtaavat nurtsialueen. Sopii mulle paremmin kuin hyvin. Lisäksi huomasin, että paikat, joissa on aiemmin kasvanut heinää aika tiheestikin, oli harventunut, ja maa sammaleista. Joko nyt vihdoinkin? Koko ajan oon yrittänyt, ettei nurtsi kukoistaisi, mutta aina se vaan on hyppinyt silmille. Ehkäpä nyt alkaa taistelu kääntyä mun voitoksi? Ehkäpä edelliset asukkaat olivat ruokkineet ja kastelleet nurtsia, mutta kun nyt sitä ei ole tapahtunut viiteen kesään, niin se alkaa näkyä? Olisipa kivaa, jos leikkuria ei juuri enää tarvittais. Sellaisiakin “nurtseja” on.
 
Tai sitten tosiaan olosuhteet on nyt enemmän mun puolella. Huomasin tuossa hiljan, että alppiruusunkukat olivat kuivuneet. Missään vaiheessa en huomannut, että se kukki : D Aiemmin sen oon huomannut. Nyt se vaan meni jotenkin ohi... Noh, ei haittaa mua, kun tällä hetkellä mun puutarhurointi on sitä, että heinikkoa lukuun ottamatta; se kasvaa, mikä kasvaa itestään. Ei vaan riitä mielenkiinto iskeä sormia multaan. Istutuksilla, yms. saa kyllä hienon näköistä, mutta ei vaan tunnu mun jutulta. Enkä oo niin rikas, että voisin palkata puutarhurin ;D
 
Nurtsista vielä, että kun vkl:n aikana tuli aika reippaastikin vettä, luulin, että nurtsi alkaisi hyppiä silmille, mutta ei. Edellisestä leikkuusta oli kulunut jo reilut pari viikkoa. Suloisen kummallista.
 
Kun nyt heinistä on puhe, niin muistinpa, että yllättäen tuo lähipelto leikattiin 5.6. Koskaan aiemmin sitä ei ole leikattu noin aikaisin. Aina joskus heinäkuun lopussa. Onko nyt oletettavissa, että niitto tapahtuu peräti kahdesti tänä kesänä?
 
Johan nyt taas meni jaaritteluksi xD Tosiaan oli helppo ja nopea leikkuukerta eilen. Aikaakin meni vain reilu tunti. Sen jälkeen päätin ulkoiluttaa mun kameraa ja niitä possuja. Pitäähän sitä harjoitella kuvaamista ; ) Etenkin kun vkl:n aikana tein kompuutteriin lisää tilaa. Jonkin verran poistin kuvia. En käynyt kansioita mitenkään järjestelmällisesti läpi vaan lähinnä etin kansioita, joissa oli herra islantilaisen biisejä taltioituna. Sellaisia oli enää ihan turhaa säilyttää kun kerran biisit löytyvät cd:ltä. Sain tehtyä tilaa reilut 20 Gt:a. Silloin, kun oli ongelmia ladata tkamun agirataa nettiin, ongelmaa selvitellessäni löysin paikan, jossa voin nähdä paljonko mun koneella on vielä tilaa. Sitä aionkin nyt pitää silmällä. Lisää tilaa on vielä mahdollista tehdä, sillä en ole vielä(kään) käynyt kaikkia kansioita läpi. Jossain vuoden 2013 kansiossa oon nyt. En muista... Pitäisi käydä ne loputkin läpi, niin saisin enemmän tilaa.
 
2,5 tuntia kesti mun kuvaamiskoulu tällä kertaa. Sää oli pilvinen, välillä aurinkoinen. Tuli tehtyä uusia havaintoja. Talvikuvissa oon yrittänyt kattoa, että miten paljon valkoinen osuu silmään, ja sitten sen mukaan koittanut pähkäillä oikean valotuksen. Mutta ainakin eilisissä kuvissa “silmään osuva valkoinen” ei ollut “mittari”, josta päätellä asioita. Koiria kuvatessa tilanteet voivat muuttua nopeasti. Silloin ei aina ehdi katella asetuksia. Toki yritän vilkuilla ekan näpsyn jälkeen, mutta kun leikki on päällä, niin mieluummin kuvailen, kuin asetuksia pähkäilen. Eilen tuli otettua kuvia, joissa valkoinen pisti silmään. Tilanne oli nopeasti ohi, ja olin melko varma, että koneella mua odotti ylivalottunut otos. Useimmissa tapauksissa yllättäen ei. Hmh. Mielenkiintoista.
 
Jostain syystä Jomi on vaikein kuvattava. Siitä tulee helpoiten joko liian tummia tai liian vaaleita kuvia. Toinen juttu, joka mua mietityttää on se, että miksi usein kuvasta tulee epätarkka, kun koira katsoo kohti kameraa? Jos se kattoo muualle, niin kuvista tulee hyviä ja tarkkoja. Mutta kun se kääntää nassun kohti mua, kuva on useimmiten epätarkka. Tuohon kiinnitin eilen huomiota kun napsin kuvia paikoillaan olevasta koirasta. Vaikeaa oli saada tarkkaa nassukuvaa.
 
Kuvat Triplestä touhussa ei oikein ota onnistuakseen. Höh. Samoin vauhtikuvat menee piparkakuksi. Usein kuvat ylivalottuvat. Ehkä vielä joskus onnistun nappaamaan vauhtikuviakin...
 
Eilen tein myös ei-valokuvauksellisen havainnon: kun Tico ei leikkinyt tai muuten touhunnut, sen korvat olivat takana. Ehkä se on vaan sattumaa, mutta kun myöhemmin kävin kuvia läpi, mulle tuli tunne, ettei Ticolla ollut noina hetkinä hyvä olla. Kuvista voitte ite todeta tämän Ticon uuden perusilmeen. Tuon vuoksi piti selailla viime kesän kuvia nähdäkseni, että oliko sillä silloin korvat tuolleen. Paljon herrasta ei ollut kuvia, joissa se on paikoillaan. Kuvat, joissa se istuu, tms., niin niissä sen korvat ei oo takana. Käydessäni eilisiä kuvia läpi, Ticosta sai tosi vanhanoloisen vaikutelman. Korvien lisäksi siitä oli napsittu kuvia, joissa herra nukkuu. Enpä muista kuvia ennen tätä vuotta, joissa ticoli nukkuisi ulkona. Kyllä se välillä toohottikin, mutta ikä alkaa saada ukkelia kiinni. En voi olla miettimättä, että onko se vaan sattumaa, vaiko onko haimatulehduksella jotain osuutta asiaan... Sain muuten Ticosta muutaman kuvan sammakkona. Tänään bongasin herran sammakkona, ja viime kuussakin sammakkoa näkyi. Että ei se asento ole täysin kadonnut, muttei se enää niin yleinen kuin ennen. En sanoisi sitä enää lempiasennoksi.
 
 
             su20.jpg
                               Satunnaisen sammakon uusi perusilme?
 
 
Tulihan niitä kuvia napsittua. Koneelle päätyi 397 kuvaa. Jonkin verran olin poistanut epätarkkoja tai muuten kamalia kuvia, että kyllä 400 kuvaa ylittyi reippaasti. Kun nuo kuvat olivat koneella, tilaa oli noin 3 Gt:a vähemmän. Ei se huolettanut, sillä tiesin, että tulisin poistamaan paljon kuvia. Siellähän oli paaaaaaaljooooooon kuvia, joissa olin kokeillut eri valotusaikaa, joissakin jopa eri aukkoa. Ja jos koira oli paikoillaan, niin naps, naps vaan : D Välillä yritin selvittää sen epäselvän nassun salaisuutta. Kun kameranruudusta ei aina näe totuutta, niin mahdollisuuksien mukaan täytyy koittaa ottaa eri vaihtoehtoja. Mutta ei se helppoa ole. Kuvaan vaikuttaa niin moni asia, joskus jopa tosi pieni juttu: rajaus tapahtuu vähän eri kohdasta, koiran asento on hieman muuttunut, zoomaat vähän eri tavalla... Sitä vaan en tajua, että miten kuva voi isompana näyttää tummemmalta kuin pienempänä? Voisi kuvitella, että kun jotain “venytetään”, niin värit haalenisivat. Välillä kyllä miettii, että pitikö ikinä alkaa kuvaamaan ;D
 
Kun pojat olivat aikansa pihalla toohottaneet, niin tarjosin niille vettä. Jomi ei tyhjentänyt edes yhtä ämpärillistä vettä. Pöh :/ Se kyllä alkoi lotrata, mutta ei kaivanut ämpäriä tyhjäksi. Silloin yritin ottaa videota, joten siksi ei ole tuosta kuvan kuvaa. Eikä sen jälkeen enää edes yrittänyt lotrata. Herra on olevinaan niin aikuinen ; ) Myöhemmin uitti vähän tassujaan ämpärissä, kun onnistui vippaamaan possun sinne. Sen sijaan, että koiruus olisi napsinut semi-kuivan possun helposti, herra päätti hukuttaa potsin ; ) Siitä kuvasarja alla.
 
 
             su86.jpg
                                        "Että menit sitten sinne..."
 
 
             su87.jpg
                                                     "Ime vettä!"
 
 
             su88.jpg
                                   "Vielä vähän tassua, ja sitten avot!"
 
 
             su89.jpg
                                                  "Olkoot siellä."
 
 
Kyllä mä sen verran tyytyväinen eilisiin kuviin oon, että pistin latinkiin kaikki rankkauksen läpäisseet kuvat. On siellä vieläkin vähän poistettavaa, mutta just nyt en osannut päättää kahden kuvan väliltä ; ) Alla siis linkki eilisiin kuvatuksiin. (ja vuoden päästä kauhistelen tukka pystyssä niitä ;)  )
 
 
 
               su4.jpg
                                               Possunpyöritystä.
 
 
             su6.jpg
                                      "Tuliko sammakko-iskälle väsy?"
 
 
             su10.jpg
                                                          Naps!
 
 
             su18.jpg
                                             Pystyyn nukahtanut.
 
 
             su19.jpg
                                              "Nyt oon piilossa."
 
 
             su26.jpg
                                     Äijä mokoma vaihtoi asentoa :D
 
 
             su43.jpg
                                 "On rankkaa vahtia kahta lelua yksin."
 
 
             su45.jpg
                                                "Kelpaisko apu?
 
 
             su40.jpg
                                   Jotenkin kummallinen kuva Jomista.
 
 
             su61.jpg
                                               Velttoa vetämistä.
 
 
             su66.jpg
                                              "Kieli kuriin, kersa!"
 
 
             su73.jpg
                                                  Puskapossut ;)
 
 
             su77.jpg
                                       "Tässä on sulle posetus."
 
 
             su83.jpg
                                              Veteraanit varjossa.
 
 
Kun olin valmis menemään sisälle, harjasin vielä karvasammakot. Ticolla näyttäisi alkavan karvanlähtö? Sitä tässä onkin jo odoteltu. Ollut tosi kummallinen kevät kun pojat eivät ole pölisseet!? Tänä vuonna Ticolla kai oli paras kevät- ja alkukesänturkki ikinä. Jominkin pölisemistä oon odotellut. Satunnaisesti siitä on jotain lähtenyt, mutta tosi vähän aiempiin vuosiin verrattuna. Eilen siinäkin näkyi vähän tuppoja.
 
Mitäpä muuta? Jomi sai jäädä muutamana yönä kotiin, kun lähdin isosten kanssa lenkille. Oli kirpun vuoro jäädä kotivahdiksi. Vähän spessua vanhemmille turrikoille : )
 
Komputterin kanssa on ollut ongelmia. Tai no lähinnä yhden sivuston. Uutisten lukeminen on ollut vaikeaa jostain viime viikon lopusta saakka. Toimii tosi tahmeasti. Kun klikkaan lukeakseni jonkin uutisen, tapahtumaketju on seuraavanlainen: klik. Ei vastaa. Klik. Ei vastaa. Klik, klik. Sivusto menee “harson” peittoon. *#!!#@! Sitten kun usean minuutin jälkeen uutinen on saatu esiin, ja yritän skrollata sitä alaspäin, taas kone ilmoittaa, että ei vastaa. Silloin mielessä on vilahtanut halu opettaa kone lentämään ; ) En kuitenkaan oo niin vielä tehnyt, sillä se tulisi mulle kalliiksi. Ei siinä sitten ole voinut tehdä muuta kuin odottaa, odottaa ja oooodooooottaaaaaaah, blah. Kai tuossa sivustossa on joku bugi tai jotain, sillä muut sivustot toimivat hyvin. Nettiradiotakin on voinut kuunnella ilman ongelmia. Nyt kun latasin nuo eiliset kuvat, kuvien lataantumistahti oli 30 kuvaa tunnissa. Wow! Ja samalla pystyin kuuntelemaan nettiradiota.
 
Myös pe sain kuunneltua vkl:n avausohjelman. En ollut varma, että lähetettäisiinkö sitä Islannin itsenäisyyspäivänä, mutta kyllä se sieltä kuului. Herra islantilainen ei näköjään halunnut pitää vapaapäivää; ) Islanti... Sininen, valkoinen ja punainen, värit ovat mun sydämen... <3