Tänään oli vain pelkkää tokoa. Tiedä sitten vaikuttiko agin puuttuminen siihen, että Jomi teki ihan uskomattoman upeita suorituksia. Tai sitten sillä oli muuten vaan hyvä meininki. Jo ennen treenejä ukkelin tekeminen oli tosi hyvää. Odotellessani otin kapulointia. Ensin olin ajatellut, että otan vain yhden liikkeenomaisen noudon ja sitten vaan viskelen kapulaa hyvien otteiden toivossa. Vaan enpä malttanut tyytyä vain yhteen noutoon kun jomupun tekeminen oli niin hienoa. Oli ihan pakko ottaa vielä toinen ja sitten viskelin hetken aikaa kapulaa. Ainoastaan kerran otti vinon otteen.
 
Kaukojenkin treeniminen on jäänyt, joten päätin kokeilla niitä. Ei noussut ekalla istumaan, mutta sen jälkeen meni hyvin. Helposti tuossa koira alkaa ennakoimaan kun on vaan kahta käskyä, joten piti opettaa miniä kuuntelemaan. Jätin istumaan ja kaukonakin oli istuminen. Menikö mini maahan? Jep : D Vielä pari toistoa tarvittiin, ennen kuin ukko vaan istui. Kun tuo sujui, niin sitten maahan. Hyvin meni.
 
Meidän lisäksi tokossa oli yksi koirakko. Noh, kouluttajan koirista sai joukkoa vähän isommaksi. Meillä oli pieni toko-rata, joka suoritettiin oma-aikaisesti. Ensin seurautettiin ja määrätyssä kohdassa pysähdys, jolloin koiran piti istua. Täyskäännöksen jälkeen takaisinpäin tullessa liikkeestä seiso ja takaisin koiran luo koira kiertäen. Sitten jonkin matkaa suoraan, käännös vasempaan, pian uusi käännös vasempaan ja pysähdys siihen kohtaan, josta haluaa lähettää koiran kiertämään merkkiä. Sitten taas seuruuttamista ja liikkeestä maahan / istu. Seuruuttamalla kapulan luo ja sitten nouto. Noudon jälkeen seuruutus kohti hyppyä ja hyppyyn päättyi rata.
 
Jomi oli kyllä innoissaan. Innostus taisi kovin kutittaa nenää kun yksi lähtöaivastus ei riittänyt vaan niitä tuli kaksi. Liikkeestä seisomisessa mun piti tarkistaa, että jäikö se seisomaan. Näytti, että olisi istunut. Ei ollut vaan oli hypähtänyt seisomaan : D Kiertäessäni Jomia, koiruus vähän liikkui. Jomi harvemmin edistää seuraamisen aikana, mutta nyt se teki sen ja lähestyminen käännöstä vasemmalle piti ottaa uusiksi. Jäin kai jonkun 5 metrin päähän merkistä. En näyttänyt merkkiä mitenkään kun tuntuu, että sitten homma menee vaan säheltämiseksi. Jomi alkaa nuuskia maata. Kuultuaan käskyn mun vierestä singahti ohjus kiertämään merkin. Oli ihan mieletön vauhti! Jos olisin tuon tiennyt, niin olisin kokeillut kauempaa. Liikkeestä maahan meni ilman ongelmia. Olin miettinyt istumisen ottoa, mutta kun se on nyt vähän jäänyt pojalle päälle, niin valitsin maan. Tässä vaiheessa olin jo unohtanut radan ja piti kysyä, että minne seuraavaksi : D
 
Noudon suhteen ei ollut isoja odotuksia. Siksipä melkein lävähti suu auki kun Jomi lähti noutamaan. Ukko ampaisi matkaan kuin ohjus ja hyppäsi kiinni kapulan. Repesin. Se oli niin hupaisan näköistä, että en voinut kuin nauraa. Laukalla kapula palautui mun sivulle. Siis ihan mieletön nouto! Radan aikana sai halutessaan palkata koiraa ja olin ajatellut kokeilla, että riittäisivätkö satunnaiset kehut. Mutta nyt kyllä piti antaa file kun oli niin hieno ja innokas nouto. Ja fileen sai hypyn jälkeen kun rata päättyi siihen.
 
Ei Jomin tekeminen ole aiemminkaan ollut halutonta. Harvemmin on ollut moittimista, mutta nyt kyllä oli ihan eri meininki päällä kuin yleensä. Toko siirtyy eri päivälle kuin agi, joten on mielenkiintoista nähdä, että onko Jomi jatkossakin tuollainen vai oliko tänään vaan jostain syystä huippuinnostunut.
 
Paikoillaan istumisessa nuuskutteli jonkin verran, mutta pysyi paikoillaan eikä yrittänyt valua maahan. Koiriaan välillä palkkaamassa käynyt kouluttaja oli hyvää häiriötä.
 
Koirat välipalkattiin ja sitten laitettiin maahan. Omistajat menivät piiloon. Olipa kivaa saada kokeilla, että miten tämä sujuisi Jomilta. Ikkunan kautta yritin seurata koiria. Oli vähän hankalaa kun ikkunassa ollut kuva oli vähän vääristynyt. Kerran näytti siltä, että Jomi oli noussut ylös. Varovasti kurkistin, mutta maassa koiruus oli. Minsan jälkeen se nousi istumaan. Ei lähtenyt minnekään vaan istua napotti. Kouluttaja kuiskutti, että menisin laittamaan Jomin kaukona maahan. Tein niin ja sitten takas piiloon noin pariksi minsaksi. Tuon ajan Jomi pysyi maassa. Siis musta meni hyvin ollakseen eka piilomakoilu muualla kuin agihallissa : ) Tuota lisää, kiitos! : )
 
Olipa taas kivat treenit! Kouluttaja taas osoitti, että tokoa voi treeniä muutenkin kuin silleen kaavamaisesti. Eihän tuollainen toko-rata ole vaikea toteuttaa, mutta oma mielikuvitus ei vaan veny niin paljoa. Ja tosiaan kiva oli kokeilla piilomakoilua.
 
Kouluttajalta sain kyydin laatikoille. Kiitos taas : )
 
Äipältä kuulin, että mummi tahtoisi vaaleanpunaisen joulutähden. Äippä oli yrittänyt ettiä sellaista, mutta ei ollut löytänyt. Mua jäi asia vaivaamaan ja tänään sitten kuuklasin kukan perään. Tuloksissa ei ollut montaa paikkaa, josta kukkaa olisi voinut kysellä. Nyt sitten tuollainen kukka on tilattu ja toimitus pitäisi olla huomenna. Se tietää sitten sitä, että mihinkään en voi lähteä ennen kuin tilaus on toimitettu. Eipä mulla mitään erityistä menoa olekaan, mutta ei se kivaa oo jos koko päivän pitää vahdata ja venata. Mutta se nyt vaan on kestettävä ja pitää olla tyytyväinen, että näin lyhyellä varoajalla kukka löytyi + kyetään toimittamaan nopeasti.
 
Eilenkin tuli törsättyä jouluun kun kävin poikien kanssa rismalla. Postitin hyödytön-lapun, lottosin, ostin muutaman omenan ja äipän siskolle suklaarasian. Olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä joulusapuskaa: kalaa, kinkkua, rosollia... Mutta se olisi ollut tavallaan turhaa kun kohta niitä saa niin paljon kuin vaan jaksaa syödä. Sitä odotellessa natustelen omenoita isompien mielitekojen vaivatessa.
 
Vähän oli ajatuksena käydä hallilla tänä aamuna, mutta tuli tapeltua CV:n kanssa koko yön, joten en sitten ehtinyt. Äippä kun tuli aamulla käymään, niin olisi pitänyt lähteä tosi aikaisin hallille, jotta olisi voinut touhuta ilman kellon kyttäämistä. Joo, kun äippä oli valinnut kaikista viikonpäivistä juuri tämän päivän käydäkseen Paraisilla. Siis ainoan päivän, jolloin mulla on jotain ohjelmaa. En uskaltanut lähteä mukaan kun äippä ei osannut sanoa koska tulisi takaisin, ja kun mulla oli ne treenit...
 
Ajatella, että kohta on jouluaatto. Ei kyllä tunnu siltä yhtään. Kyllä sillä lumella on iso osa mun joulutunnelmassa. Tiedä vaikka tässä vielä joutuisi leikkaamaan nurtsia jouluaattona ; ) Se on paljon todennäköisempi vaihtoehto kuin lumityöt. Ärh, kyllä mä niin viherrän kilpaa nurtsin kanssa kaikille niille, joilla on valkoinen joulu.
 
Vaikka lumeton maa joulutunnelmaa mustentaakin, niin Jomin tämänpäiväinen nouto & merkin kierto lämmittää mieltä ja saa suupielet ylöspäin. Hitsi, kun nuo olisi saanut videolle!