Naudanliharenkaat merilevä-polentan kera
 
Lihaa varten:
 
2 pientä naudanlihakäärylettä (n. 240 g)
 
1/4 tl suolaa
 
1 tl ruokakalkkia
 
1 tl oluthiivahiutaleita
 
 
Polentaa varten:
 
380 ml vettä
 
80 g maissiryynejä
 
20 g tattarijauhoja
 
50 g mukula- tai varsiselleriä hienoksi raastettuna
 
3 reilua tl parmesan-juustoa raastettuna
 
1 rkl auringonkukkaöljyä
 
1/2 tl merileväjauhoa
 
 
Naudanliharenkaat: Höyrytä kääryleitä pienessä määrässä vettä kannen alla 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Suolaa, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja sirottele päälle ruokakalkki ja hiivahiutaleet.
 
Polenta: Kiehauta vesi. Sammuta levy, lisää maissiryynit ja tattarijauhot ja keitä koko ajan sekoittaen tasaiseksi puuroksi. Sekoita sekaan selleriraaste, parmesan-juusto ja öljy. Levitä seos sentin paksuiseksi kerrokseksi isolle laakealle lautaselle ja anna jäähtyä. Seoksen jäähdyttyä leikkaa se paloiksi, sirottele päälle merileväjauho ja tarjoile yhdessä lihan kanssa.
 
Säilyvyys: Jos levitetty polenta suljetaan ilmatiiviiseen astiaan ja säilytetään viileässä, se säilyy 24 tuntia.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.