Kun käytin Ticoa lenkuralla, ennen kuin lähdin Sonyn kanssa, pohdin kovin, että otanko takin vaiko en. Kun arska oli pilvessä, oli kylmä ja kun ei ollut, niin sitten oli kuuma. Ticon kanssa treenin eteentuloja ja kyllä tuo kakara on edistynyt siinä tosi kivasti! Ilman käsiapua ei suju, mutta ei sen avun tartte olla enää kovin iso.
 
Kyllä mä otin takin kun lähdin Sonyn kanssa. Koulutus aloitettiin makoilulla. Ryhmään oli tullut uutena norwitsi. Se kun haukkui, niin Sonykin haukkui. Tämän takia otin alkuun makoilua löysän fleksin kanssa. Piti kattoa, että oliko Sonylla tarvetta mennä sen koiran luo kun siihen tulisi tilaisuus. Ei ollut. Sony makoili niin hyvin, että uskaltauduin jättämään fleksin kelattuna Sonyn viereen. Kohta mua alettiin käskeä menemään kauemmas ja kauemmas. Ja tulihan sieltä sitten käsky seistä Sonyyn selin. Olin päättänyt, etten kertoisi kouluttajalle Sonyn visiitistä Ticon kurssilla. Olisi vaan saanut lisää vettä myllyynsä. Heh, eipä mun tarvinnut kertoa kun muutenkin piti seistä Sonyyn selin. Enkä olisi sitä uskaltanut tehdä, ellei kouluttaja olisi lupautunut istumaan Sonyn vieressä sitä vahtimassa.
 
Kouluttajalle ei riittänyt se, että seisoskelin selin Sonyyn ja kävin välillä palkkaamassa. Multa kysyttiin, että uskallanko käydä ulkona? Hetken mietin ja sitten palkattuani Sonyn kävelin ovesta ulos. Ja tulin hyvin nopeasti takaisin. Kouluttaja kommentoikin mun pikaista visiittiä ulos. Sitten se tarjoutui ottamaan löysällä olevan fleksin käteensä, jotta uskaltaisin olla pois näkyvistä kauemmin. Otin tarjouksen vastaan. Kun olin tullut sisälle ja palkannut hienosti makoilleen Sonyn, mun piti tehdä pari nopeaa palkkausta ja sitten taas ovesta ulos. Mun turkkipallooooooh! Voi kun sä makoilit taas niin hienostiiiih!!! Tällä kertaa Sony ei reagoinut kouluttajan iloiseen tänne –käskyynkään. Herra on edistynyt :)
 
Sivulletuloja oli seuraavaksi menussa. Askel taakse ja koira sivulle. Sony tuli sivulle tosi hienosti.
 
Koulutus päätettiin pujottelulla. Kolme koirakkoa muodosti rivin, jota yksi pujotteli välillä pysähdellen ja suuntaa vaihtaen. Muut pitivät koiransa kontaktissa ja halutessaan saivat kääntyä paikoillaan. Mä kääntyilin aina välillä ysikymppisiä oikeelle. Sony seurasi hienosti ja muutenkin oli hyvässä kontaktissa.
 
Omalla vuorollaan blondiliini pujotteli hienosti, vaikkei mulla ollutkaan kädessä namia. Tein pysähdyksiä sen norwitsinkin lähelle eikä Sony siitä välittänyt (vaikka välillä tauoilla juttelikin sen kanssa). En osaa tätä koulutuskertaa kuvailla muuten kuin, että hienosti meni! :)
 
Sen oli kouluttajakin huomannut. Lopussa se sanoi, että mun pitäisi jo alkaa kattelemaan kokeita! “Sä koulutat koiraa, koira osaa, niin tottakai sä meet hakemaan sille tuloksia. Ala nyt vaan kattelemaan kokeita. Sony kyllä läpäisisi BH:n. Mä voin tulla varmistamaan, ettei se lähde minnekään.” En osannut sanoa oikein mitään. Naurahdin ja sanoin, että jos saisi ottaa sen hihnan mukaan. “Ei se mihinkään lähde. Se on vaan sun päässä se, että se tarttee fleksiä apunaan.” Saattaahan se olla noinkin, en kiellä. Mut niin, Sony kyllä makoili varsin priimasti, mutta eihän sen makoilu ollut yhtä jaksoista. Välillä kävin palkkaamassa ja silleen. Mutta jäi kyllä kiva fiilinki tästä koulutuskerrasta :)
 
La-su yönä oli varsinainen luomuilotulitus. Niin paljon pukkasi salamaa, ettei mitään määrää. Ukkonen myös jyrisi. Enpä ihan heti muista moista ukonilmaa. Onnistuttiin välttämään tuo myräkkä aika täpärästi, sillä käytin poikia ulkona siinä klo 23 jälkeen. Kun oltiin päästy sisälle, ei mennyt kauaa kun valoshow oli alkanut.
 
Maanantaina treenin makoilua & eteentuloja. Toinen makoili hyvän matkan päässä kun treenin toisen kanssa eteentuloja. Makoilut menivät hyvin ja samoin eteentulot. Sonykin oli alkanut hiffata, että mistä oli kyse. Toisinaan herran arse tuppasi kääntymään vasuriin. Paljon helpommin tämän käskyn harjoittelu alkoi, mitä Ticon kanssa. Tico oli alkuun vaikeeta saada pysymään poissa sivulta ja toinen ropleema oli se, että herra tuppasi jäämään liian kauaksi. Mutta nyt ollaan tässä edistytty.
 
Tuota samaa tein tänäkin aamuna. Sony alkaa jo olla samalla tasolla kuin Tico, vaikka nyt oli vasta toinen treenikerta sen torstaisen koulutuskerran jälkeen. Makoilua vaikeutin niin, että kun kolmannella kerralla lähdin toisen kanssa treenimään, niin mä lähdin juosten. Molemmat pysyivät maassa vuorollaan. Tein myös sitä, että juoksin toisen kanssa toisen lähellä ja maassa pysyttiin tästäkin huolimatta tosi hyvin. Ihan lopussa tein semmoista, että juoksutin toista hetken, käskin sen maahan ja näin vaihdoin koiraa. Lopussa kun molemmat olivat maassa, käskin istua ja molemmat nousivat ylös istumaan :) Vapautuksen jälkeen alkoi kova jahtileikki. Vielä ennen unia heittelin pojille palloa. Jopa Sony toi sitä. Ajatella!
 
Aamuisin ollaan Sonyn kanssa verotettu mustaherukkapuskia, joiden marjat ovat taas tosi isoja. Tico ei vois olla vähempää kiinnostunut jostakin marjoista. Tänä aamuna jätettiin väliin. Yritän säästää marjoja perjantaihin, jolloin käyn hakemassa kaupasta tarvikkeet mustaherukkavaahtoon. Kuulostaa hyvältä ja on tosi yksinkertainen tehdä. Sitä jään nyt kuolailemaan kun lopetan tältä kertaa...