On ollut ihan älyttömän kuumaa! Sunnuntaina pojat pääsivät mettäilemään ja uimaan. Oli ilhaduttavaa huomata, että sen heinäisen kohdan heinät oli vedetty matalaksi miltei kaikkialta. Siis niitä ei ollut leikattu vaan ne on jotenkin "kaadettu" maahan. Siinäpä sitten oli äijillä tilaa kirmata ja mulla oli hyvä tilaisuus kuvailla. Hyttysiä oli riesaksi asti, mutta niiden läsnäolo ei häirinnyt niin paljoa kun tiesi, ettei ne voi pistää minnekään muualle kuin naamaan ja senkin peitti aika hyvin kamera.
 
Vaikka lähdettiin jo puoli neljän aikaan liikkeelle, niin silti oli hiostavaa. Kun vihdoinkin saavuttiin uimapaikalle, Sony oikein veti kohti vettä. Päästin sen irti ja veteen se meni. Ticokin meni veteen. Siinä sitten heittelin pojille keppiä. Enimmäkseen Sony niitä haki. Empivä Tico ei ehtinyt enkä nyt jaksanut laittaa poikia vuoronperään kiinni puuhun. Tico oli vastaanottamassa kepit ja sitten mentiinkin hurjaa rallia pitkin metikköä. Kerran sattui niin hauskasti, että molemmat hakivat kepit vedestä. Tico bongasi jonkin pienemmän veteen jääneen kepin kun Sony oli lähtenyt hakemaan mun heittämää keppiä.
 
 
3,5 tuntia reissuun meni ja sitten pesin pojat. Ticoakin piti pestä kun oli kurastanut häntänsä juuren. Sonylta pesin sen, mitä en pese näyttelyä edeltävänä iltana. Oon hokannut, että ihan turhaa on pestä koko koira kun kuitenkin tassut, housut ja mahanalunen tulee pestyä ennen näyttelyä uudelleen.
 
Pojilla oli kyllä tukala viikko! Ihan sama missä oli, niin aina oli kuuma. Vapaa-iltoina laitoin ikkunan ja oven yöksi auki, jotta asunto viilenisi. Ja kyllähän se viilenikin hetkeksi, sillä päivän mittaan taas oltiin kuin saunassa.
 
Kehä oli se kaikkein perimmäisin kehä ja sinne oli hankalaa päästä kapeita kulkuväliä pitkin. Varsinkin kun ne oli tukittu aika hyvin teltoilla.
 
Varjoa ei ollut missään, joten poikien mökki peitettiin peitolla ja sen lisäksi pidin jättivarjoa, jotta ei aurinko paistaisi siihen. Siltikin mökistä kuului läähätys. Ihmekös tuo kun varjossakaan ei ollut viileää! :(
 
Hiki valuen odottelin, että pääsin kuulemaan tuomarin kysyvän "How old is she?" Kun aloitin "He is...", niin tuomari korjasi tekemänsä virheen. Tutkimisen jälkeen mentiin kierros ja edestakaisin. Sitten oli seisotuksen vuoro. Sony ei jaksanut seistä ja vaan pyrki makuulle. Kehäsihteeri ehdotti, että tulisin sinne teltan varjoon Sonyn kanssa. Siellä Sony jaksoi paremmin seistä. Saatiin ERI1 PU1 SERT.
 
Sitten varjoon odottelemaan kahden tytön arvostelua, ennenkuin mentiin uudelleen kehään. Molemmat menivät vuorotellen edestakaisin ja sitten mentiin yhdessä ympäri. Kierroksen päätteeksi tuomari ojensi mulle ROPin. Kiitin ja tuomari sanoi "my pleasure". VSP onnitteli meitä ja sanoi olevansa iloinen, ettei saanut ROPpia tällä säällä.
 
Hain palkinnot. Tällä kertaa ei ollut lahjakorttivaihtoehtoa vaan tiskin takana oleva antoi pokaalit. Ne on kyllä hienot pokaalit ja tykkään kun niissä lukee Karjaa 11.7.2010 SERT / ROP.
 
Siirryttiin näyttelyalueen ulkopuolelle varjoon. Siellä pojat jopa näyttivät nukkuvan! Oli kuuma, eikä ollenkaan innostanut ajatus ryhmäkehään menosta. Mielessä kävi pois lähteminen, mutten uskaltanut. Pois lähdön houkutusta lisäsi se, että halusin päästä nukkumaan, sillä illalla odottivat työt. Yöllä oli tullut nukuttua tosi vähän liiallisen kuumuuden vuoksi. Kuitenkaan ei ollut väsynyt olo. Enemmänkin kyse oli siitä, että tiesi tarvitsevansa unta ennen töitä.
 
Kuski ja Tico menivät autolle kun palasin Sonyn kanssa näyttelyalueelle. Saatiin hyvä tovi odotella. Onneksi oli löytynyt pieni varjopaikka. Jos jotain hyvää tästä kuumuudesta pitää sanoa, niin se on se, ettei Sony jaksanut kommentoida yhtään! Ihan hiljaisena poikana se makoillen odotteli vuoroaan. Silitellessäni Sonya löysin sen vasemman kyynärän läheltä punkin. Ei kiva.
 
Isossa kehässä arvostelu oli hidasta. Mielestäni Raumalla tehtiin fiksusti kun huomioitiin helle ja pyrittiin minimoimaan koirien auringossaoloaika. Karjaalla ei välitetty säästä.
 
Sitten kuulutettiin viitoset kokoomakehän ulkopuolelle. En mennyt sinne heti, sillä olin huomannut, että ensin kuulutettiin kokoomakehän ulkopuolelle ja sitten kokoomakehän vapauduttua kuulutettiin uudelleen kokoomakehään. Ajattelin pitää varjopaikan mahdollisimman kauan.
 
Niinhän siinä sitten kävi, ettei jostain syystä viitosille tullut sitä toista kuulutusta. Mentiin paikalle kun alkoi näyttää siltä, että kohta kokoomakehä vapautuu. Sen kehän ulkopuolella oli kaiketi arvostelu käynnissä! Mikä sitten on kokoomakehän merkitys jos jo sen ulkopuolella arvostellaan? Sinänsä se on se ja sama, sillä tiesin, ettei Sonylla ole pienintäkään mahdollisuutta jatkoon. Se koira-rukka oli ihan helteen uuvuttama. Enemmänkin mietin sitä, että jos ne tarkasti paikallaolijat...
 
Tuomari tuli katsomaan Sonya. Mitään liikkumista ei tehty. Siinä oltiin hetki ja sitten saatiin mennä. Hieman ihmettelin kun porukka hajaantui. Osa jopa näytti kävelevän kohti uloskäyntiä!? Jäätiin siihen palloilemaan hämmentyneinä. Sitten kuulutettiin kuutoset kokoomakehään. Siis häh? Eikä! Lisää odottelua??? Se oli onneksi moka, sillä kohta alettiin muodostaa jonoa kohti isoa kehää. Jännä juttu, viitoset eivät koskaan olleet siinä varsinaisessa kokoomakehässä. Pitipäs sattua just tälle ryhmälle...
 
Sony ei jaksanut seistä. Siitäkin huolimatta se liikkui hyvin. Edes häntä ei laskenut helteen takia. Tosi kiva yllätys oli se, että Sony seisoi sen pienen hetken isossa kehässä. Olin ihan satavarma, että kun pysähdytään, niin Sony alkaa makoilla.
 
Jes, ihanaa! Päästiin pois!!! Kiireesti mentiin autolle. Siellä saatiin Ticolta innokas ja äänekäs vastaanotto. Pojat pistivät painiksi. Siihen touhuun ei kai koskaan ole liian kuumaa...
 
Kotona oltiin puoli seitsämän aikaan. Onneksi Tico oli päässyt mukaan, niin mulla oli kaksi helteen uuvuttamaa koiraa ja se teki töihin lähdöstä helpompaa vajaan parin tunnin unien jälkeen.
 
Jostain syystä väsymys ei yllättänyt töissä missään vaiheessa. Itseasiassa se oli hyvä yö! Liekö sitten tämä kuumuus vienyt jotenkin väsymyksen tunnetta pois?
 
Olin suunnitellut aamuksi mettäilyä, mutta se sitten jäi kun olin töissä 1,5 tuntia ylimääräistä. Se vajaa pari viikkoa ollut viikonlopputyöntekijä tuli yksin aamuun ja mun piti jäädä tekemään sen kanssa työnvaihto. Sanoi, että oli vain kerran nähnyt miten sellainen tehdään. Mua siinä ei paljonkaan tarvittu, joten on kyllä vaikeaa uskoa, että hän oli vain kerran sen nähnyt! Oppisinpa itekin noin nopeasti asioita!!! Siis ihan uskomatonta se oli! Ilmeisesti pojat oppivat nämä tekniset asiat nopeammin, sillä se joka on ollut paikkaamassa sitä, joka jäi pitkälle lomalle toukokuusta lähtien, ei osaa vieläkään oikein mitään...
 
Kun sitten vihdoinkin pääsin kotiin, niin ulkona oli jo ihan älyttömän kuuma. Kumma kyllä en ollut rättiväsynyt, joten valvoin jonkin aikaa ennen nukkumista. En viittinyt mennä samantien nukkumaan kun pojat olivat niin pitkään joutuneet olemaan keskenään.
 
Kaikenkaikkiaan Karjaan näyttelystä jäi sellainen olo, että "ei kiitos enää sinne". Niin ahdas paikka se oli. Plussan annan siitä, että rokotukset tarkistettiin parkkipaikalle menon yhteydessä autosta. Sellainen oli tosi kätevää! Ei tarvinnut erikseen sitä jonottaa.
 
Sitten on tämä juttu arvostelua vaille valmis.
 
Would like a little more overall size. Nice head. Good earset. Strong muscle. Good bite. Strong neck. Deep chest. Well rounded ribs. Good (hind / wind??? en tiedä mikä on eka kirjain, mutta loppu näyttäisi olevan ind) quarters. Moving well. ERI1 PU1 SERT ROP
 
Helteisen näyttelypäivän jälkeen