Tänään talsittiin sateessa tokoilemaan. Oli viikon eka sadepäivä. Lähtöhetkellä asteita oli +11 : ) Yritin reissata mahdollisimman kevyesti, jotta sain piilotettua repun teltan alle. Hyvin se sinne mahtui. Treenitaskun jätin kotiin. Teltan taskut saivat tällä kertaa riittää palkkaamisessa.
 
Kun menin sisälle halliin, näin lattialla kuusi erikokoista, ja yksi erimuotoinen, jumppapallo. Mietin, että pistetäänkö koirat pallopaimeniksi vai mitä oli suunnitelmissa? Ei ollut kyse pallopaimentamisesta. Pallot olivat vain häiriönä. Paikalla oli neljä koirakkoa. Yhden oli määrä suorittaa seuraaminen kun muut istuivat palloilla pitäen koiransa joko istumassa tai maassa. Pallojen välistä sai pujotella niin kuin huvitti. Näytin Jomille filettä ennen seuruuta kun oli tavallista vaativampi seuruu. Ehkä se file teki tehtävänsä, tai ehkä jompu olisi muutenkin pujotellut hienosti. Ei voi tietää, mutta hyvin meni ja file oli ansaittu.
 
Sitten kierrettiin pallojen ympäri piirissä. Välillä kouluttaja pysäytti ja sitten kertoi asennon ja tehtävän. Ekalla pysähdyksellä piti laittaa koira maahan ja ohjaajan kiertää lähin pallo. Sitten koira seisomaan ja ohjaaja lähimmän pallon päälle istumaan. Sitten istumaan ja ohjaajat kiersivät kaikki pallot. Sama seisomisen kanssa. Vaihdettiin kulkusuuntaa ja taas oli seisomista, ja maata ohjaajien kiertäessä pallot. Kerran piti seuruuttaa koira lähimmän pallon ympäri niin, että koira oli mahdollisimman lähellä palloa.
 
Luoksari pallojen läpi, kun muut istuivat palloilla ja pitivät koiransa haluamassaan asennossa. Eka luoksari tehtiin liikkeenomaisesti. Toisessa luoksarissa käsky piti antaa vasta kouluttajan kolmannen käsky-sanan jälkeen. Hyvin meni. Jokaisen “käskyn” jälkeen Jomi oli kuunnellut, että sanonko jotain. Kouluttaja sanoi, että Jomi oli tuolloin lopettanut läähättämisen hetkeksi. Kolmannen “käskyn” jälkeen Jomi ei ollut lopettanut läähättämistä. Oli kai todennut, että mitään ei tapahdu ; )
 
Pallot pysyivät paikoillaan kun tehtiin hyppyä. Esteen päälle kouluttaja laittoi pari “riepua” lisähäiriöksi. Ensin olin ajatellut ottaa voi-hypyn, mutta kun oli sitä häiriötä, niin otin avon, joka meni hyvin. Hyppy-käsky piti antaa vasta toisella kerralla.
 
Viimeisenä yksi oli pallojen keskellä ja muut koirat seinässä. Seinäkoirien ohjaajat huutelivat käskyä, maata, istumista... jne., kun keskellä ollut käskytti omaa sivulla ollutta koiraansa. Jomi ei reagoinut muiden sanomisiin, mutta meni maahan ja nousi ylös kun mä sanoin : )
 
Sade oli lähes lakannut, mutta eipä sillä sinänsä ollut väliä, että satoiko vaiko ei, kun taas saatiin kyyti : )
 
Aamuisin ollaan käyty treenimässä. Ti käytiin koululla. Olipa kiva huomata, että niitä puita oli siivottu. Nyt tämmösen metrikoiven ei tarvinnut kumarrella kun laittoi koiria kiinni. Tuntui tosi helpolta aiempaan verrattuna kun enää oksat eivät sohineet.
 
Otin Jomin kanssa ruutua. Isosten kanssa en ottanut kun näkyi pitkäkorvia... Isosten kanssa otin rallya, kuten myös Jomin. Rallyssa menuulla oli taas pääasiassa 360v ja eteen tuleminen.
 
Ti & ke aamuna mentiin hallille treenimään. Siellä otin ruutua kaikkien kanssa. Isosten kanssa kokeilin, että menisivätkö ne ruutuun ilman namia. Ekaksi pari kertaa namilla ja sitten ilman. Vähän Tico epäröi, mutta meni kuitenkin : ) Sony se vasta yllättikin kun kaksi kertaa meni ilman namia. Matkana tosiaan oli varmaan se voin matka. En olisi uskonut, että kermis menisi.
 
Sitten otettiin lisäksi myös rallya. Jomin kanssa lopuksi agia kun ulkokentällä oli numeroidut esteet. Sillä välin kun laskin hyppyjä ja tutustuin rataan, Jomi alkuun istui ja sitten makoili. Nyt en muista ke:n rataa. Tänään se oli: hyppy, putki x 2, hyppy, puomi, hyppy, putki, hyppy x 4 (ei peräkkäin), aa, putki, kepit, hyppy x 4, keinu, kepit ja hyppy x 2. Meni ihan ok. Hyppyjä yritin muuttaa tk:ksi. Kyllä ne on tökeröitä...
 
Jomin ruutuun on nyt tullut muutos. En tiedä mistä se on saanut päähänsä mennä heti maahan. Riittikö tuohon oivallukseen tosiaan vain muutama maatuminen ruudussa? Anyway, mä en enää vaadi seisomista ennen maata kun herra päjähtää maahan suoraan kuitenkin. Ei näytä olevan ongelmaa mennä kunnolla ruutuun, joten menköön sitten suoraan maahan. Eikä ainakaan vielä maadu ennen kuin sanon. Saa nähdä meneekö ruutu nyt piparkakuksi muutoksen takia. Mulla on nyt ollut sen verran reilut lähetysmatkat, että on ollut vaikeaa hahmottaa missä kohtaa pysäyttää koira. Ruudunnauhoja ei aina erota. Toistaiseksi oon onnistunut pysäyttämään ruudun sisälle.
 
Tänäänkin kokeilin isosille namittomia lähetyksiä. Menivät huonommin kuin eilen. Yllätyin, kun eilen meni niin hyvin. Mutta ilmeisesti vielä tarvitaan lisävahvistusta hommaan.
 
Tänään oli ihanan tuulinen aamu. Ruutukin tuppasi ottaa uudenlaisen muodon tuulen käsittelyssä. Tuulta on kyllä riittänyt ainakin tiistaista asti. Ihanaa!
 
Ke käytiin äipän kanssa kattomassa velipojan uutta kämppää. Kivannäköinen rivarikämppä : ) Ja hyvät tarjoilut. Tuli syötyä miniriisipiirakoita, keksejä, yms. sen verran paljon, ettei kotona sitten tarvinnutkaan syödä mitään. Säästö se on pienikin säästö ; )
 
Arvatkaas, miten velipoika oli hankkiutunut eroon ampparista? Imurilla xD Mua huvitti kun hän kertoi siitä. Kerroin hänelle, että tein hiljattain herhiläiselle saman jutun. Velipoka tosin imaisi örkin eri syystä kuin mä, mutta enpä näemmä oo ainoa, joka tekee noin. Velipojalla ei ollut karvoja, joita imuroida päälle, joten kuulemma piikkipeppu oli elossa seuraavana päivänä. Yök :/
 
Tuntuu, ettei ajatus pysy nyt kasassa, joten tämä oli tässä tällä kertaa.