Aamulla puoli kuuden aikaan lähdettiin mettäilemään. Mentiin ihan täysmittainen mettälenkki. Kaikilla oli kivaa ja sainpa samalla aamupalankin metsästä. Innostuin syömään mustikoita. Yksin sitä ei tietenkään tarvinnut tehdä. Koirat tulivat ihmettelemään, että minne oikein olin jäänyt ja mitä tein. Yritin näyttää Ticolle mustikan, mutta sen vinhaan liikkuva kuono ei vaan onnistunut paikantamaan marjaa. Toisin oli Sonyn kanssa. Se söi varvusta mustikoita kun niitä sille näytti. Välillä Sony kävi juoksemassa Ticon kanssa ja sitten välillä se tuli pitämään mulle seuraa. Muutaman näyttökerran jälkeen Sony oli jo hoksannut, että mitä mä syön ja yritti syödä niitä itsenäisestikin. Se oli hankalaa kun varpu meni "karkuun". Oli jotenkin herttaista kun Sony tuli pitämään mulle seuraa.
 
Parin tunnin jälkeen kotona oli rauhallisia poikia.
 
Eilen viileä sää salli pitkän lenkin. Yhdessä kohtaa jäin istuskelemaan penkille poikien kanssa. Osaksi muuten vaan ja osaksi harjoitusmielessä. Penkki oli ihan pyörätien laidalla, joten siitä meni ohi porukkaa. Koiria lähinnä odottelin, mutta ei niitä mennyt kuin pari ohi.
 
Meidät ohitti polttariporukka. Kaksi miestä jäi joukostaan jälkeen kun huomasivat pojat. Toinen halusi heti tietää Ticon nimen. Miehet silittelivät poikia. Aikansa kaikki meni hyvin kunnes Tico alkoi haukkua niinkuin haukkuu kehässä. Soppa oli valmis: Sony alkoi haukkua myös. Tällä kertaa sain ne hiljaisiksi ilman tappelumeininkiä. Sitten taas nautittiin rapsuista hiljaisina. Toisella miehistä oli kotonaan kultsu ja valkkari. Miehet sanoivat poikia herttaisiksi.
 
Ennenkuin he lähtivät tavoittelemaan porukkaansa, Ticon nimeä kysynyt sanoi, että tykkää Ticosta enemmän. Sanoin siihen, että hän on harvinaisuus, sillä yleensä Sony on se, josta tykätään enemmän. Mies siihen, että tykkää kyllä Sonystakin, mutta Ticosta enemmän. Kerran näinkin.
 
Lenkki kesti kaiken kaikkiaan neljä ja puoli tuntia. Olipa kivaa päästä pitkästä aikaa kunnon lenkille!
 
Keväällä lintujen ilmestyessä kuvioihin Sony sen aloitti: ensin sitä ärsytti maassa olevat linnut. Kahta kovempi oli meteli kun se huomasi, että niitä istuu myös puissa ja muualla korkealla. Nykyään ei ohiteta hiljaisena langalla istuvaa lintua. Sony oikein kyttäilee lankoja, mutta huomaa linnut vaikkei lankoja katsoisikaan. Liekö sitten haistaa ne? Toisinaan hieman erilainen katulamppu tai joku muu "möykky" langalla saa Sonyn metelöimään.
 
Kuvasin pari pätkää mun lintukoirasta. Eikös tässä äijässä olisikin aineksia linnunhaukkukokeisiin pystykorvien joukkoon :D
 
  lintukoira osa 1

 

  lintukoira osa 2