29.4.2015 Tico täytti yhdeksän vuotta, ja ei vieläkään voinut aina uskoa, että kyse oli vuosista eikä kuukausista ;D
 
5.5.2015 Sonyn velipojan omistaja piipahti yllättäen meitin pihassa. Koiria hänellä ei ollut mukana. Tico poikansa kanssa mökäsi, mutta Jomi oli hiljaisemmin. Näki hyvin, ketkä olivat sukua keskenään ; ) Velipojan omistaja nappasi triplestä alla olevan kivan kuvan : )
 
 
             tio8.jpg
 
 
24.5.2015 oli islisten rally-mestispäivä Janakkalassa. Oli ilmonnut kaikki koirani siihen. Tällä kertaa porukkaa osallistui enemmän (oli myös muille roduille avoin) ja sain kunnon välit pojille. Ehkä sen takia meni yllättävän hyvin. Sonyn numero oli kolme ja saatiin 96 pistettä. Jomin oli numero 14 ja saalisti täydet sata pojoa! Herra oli sitten myös alon rotumestari. Tico meni radalle numeron ollessa 23 ja sai 98 pistettä : ) Hienosti siis meni kaikilla. Meillä oli hienot taustajoukot, sillä tuonne mentiin junalla. En ollut yksin kolmen koiran kanssa vaan yhden islisneidon omistaja piti Jomia junamatkan ajan. Tkamu sitten noukki meidät Toijalasta. Tkamun äippä kyyditsi meidät takaisin Toijalaan kun tuli aika lähteä. Siitä sitten taas junalla Turkuun. En olisi selvinnyt junassa ilman apukäsiparia eikä kisapaikalle olisi päästy ilman tkamua. Eikä sovi unohtaa, että äippä helpotti mun reissaamista asemalle ja asemalta kotiin : )
 
7.7.2015 päästiin koko konkkaronkka tkamun kyydillä Haunisiin. Käveltiin siellä altaan ympäri ja joku tunti siihen meni. Sääkin suosi sen verran, ettei kastuttu pahasti vaikka välillä satoi.
 
12.9.2015 äipän kyydillä pojat pääsivät taas käymään koirien huvipuistossa Salossa. Alunperin miittiin piti tulla enemmän sakkia, mutta sitten osallistumisia peruttiin ja miitti kutistui kuuden koiran miitiksi, johon myöhemmin tuli mukaan vielä tkamun koirat. Ensin oli rauniota ja sitten pk-esteitä. Lopuksi vielä mentiin yhden isliksen omistajan aidatulle pihalle. Mun pojat saivat tutustua paremmin kahteen eri narttuun, jotka vuorottelivat kun neidit eivät tulleet toimeen keskenään. Alla pari kuvaa Ticosta pk-esteillä, ja kuva pojista sen yhden isliksen omistajan pihalla.
 
 
             tico231.jpg
 
 
 
             tico232.jpg
 
 
 
             tico233.jpg
 
 
Marraskuussa 2015 Tico kävi muutaman kerran TKY:n koulutuksissa muistelemassa kehäkäytöstä ja siinä ohessa myös tokoili. Mentiin sinne pyörällä ja hyvin riitti virtaa koulutuksiinkin.
 
2.11.2015 oltiin tkamun ja koirien kanssa Halisissa lenkuralla. Muutamia kuvia yritin ottaa pojista, mutta Tico oli taas herra hankala. Tästä syystä suunnattiin kävellen Halisiin 4.11. Kun olin yksin liikenteessä, niin sitten kehtasi odottaa, että Ticokin näyttäisi kuvaukselliselta. Reissuun upposi useampi tunti. Pari ylintä kuvaa ovat otettu 2.11. ja loput 4.11.
 
 
             tico236.jpg
 
 
 
             tico237.jpg
 
 
 
             tico238.jpg
 
 
 
             tico239.jpg
 
 
 
             tico240.jpg
 
 
5. ja 6.12.2015 Tico kävi Hesan messarin kehässä. Molemmista tuli EH takaliikkeiden takia. Esiintymisestä mulla ei ole motkotettavaa. Odottamisesta kylläkin... Kuvaaminen oli vähän hankalaa kun kädessä oli tättähäärä.
 
20.12.2015 pojat pääsivät herättelemään niiden sisällä horrostavaa paimenta. Yhdellä agikerralla mun luo tuli yksi nainen juttelemaan ja lopputulos oli poikien pääsy lampaille : ) Ja sinne pääsivät myös 2.1.2016 eipä silloin olisi osannut arvata, että se ehkä oli Ticon viimeinen kerta lammastelemassa... Alla tkamun paparazzaama kuva.
 
 
             tio9.jpg
 
 
15.1.2016 tkamun koirat ja islisneito visiteerasivat mun pihalla. Kyllä neidon kelpasi kun pojat vuorottelivat sen kanssa. Omat koirat jaoin varmuuden vuoksi kahteen osaan; ensin karvapallot ja Tico sai leikkiä neidon kanssa ihan yksin. Hetkittäin vauhdikasta koiruuksien meno olikin. Alla muutama miitin aikana otettu kuva.
 
 
             tico242.jpg
 
 
 
             tico243.jpg
 
 
 
             tico244.jpg
 
 
 
             tico245.jpg
 
 
17.1.2016 oli islisten rally-päivä Ylöjärvellä. Kaikkien kanssa tuli sählättyä jotain noin tunnin ajan ; )
 
23.1.2016 jompu käytiin mittaamassa mister mediksi! : ) Hallilta suunnattiin Halisiin lenkuralle – tkamun kanssa tietty : )
 
10.2.2016 Tico piti yllättäen viedä lääkäriin kun oli ollut muutaman päivän kuin varjo entisestään. Lääkärissä Tico tutkittiin, otettiin verikoe, laitettiin tippaan ja otettiin toinen verikoe, jolla vahvistettiin epäilys haimatulehduksesta. Varmaan moni muistaa mitä lääkärissä sanottiin, mutta alla kuitenkin lääkärinlausunto.
 
Yleistutkimuksessa todettiin korkeahko kuume. Ticosta otettiin verinäytteet, joissa todettiin kohonneet tulehdusarvot sekä voimakkaasti noussut amylaasi arvo (=haima-arvo. Oma lisäys). Ticosta tehtiin vielä haiman pikatesti, joka oli voimakkaasti positiivinen. Tulokset viittaavat haimatulehdukseen. Verinäytteestä lähetetään vielä haimatesti kvantitatiiviseen määritykseen. Sen tulos tulee kotiin sähköpostitse kun se valmistuu.
Tico sai klinikalla nestettä nahan alle sekä antibioottipistoksen. Lääkitystä jatketaan kotona ohjeen mukaisesti. Lisäksi se sai kipulääkepistoksen, joka on huumaava eli käytös voi olla hieman outoa. Kipulääkitystä jatketaan kotona ohjeen mukaisesti. Lisäksi ruokavalion tulee olla erittäin vähärasvaista (esim. rc gastrointestinal low fat). Mitään rasvaisia makupaloja tms. ei tule antaa. Makupalojen rasvaprosentin tulisi olla alle 7%. Vähärasvaista ruokavaliota tulisi jatkaa ainakin 2 kuukauden ajan. Mahdollisesti jopa loppuiän ajan uusimisen ehkäisemiseksi.” 
 
Seuraavana päivänä Tico alkoi pikkuhiljaa voimaan paremmin ja häntäkin alkoi heilua. Mutta kuitenkin se oli tosi uupunut.
 
12.2.2016 sain sähkäriini Ticon labraan lähetyn verikokeen tulokset. Alla se, mitä siinä sanottiin.
 

”Ohessa Ticon verinäytetulokset. Myös kvantitatiivinen lipaasi tuli ja tulos oli yli 2000, kun normaalin yläraja on 200. Tämä vahvistaa täysin haimatulehdusepäilyn.
Toivottavasti Ticon kunto on jo parempi.
Mikäli Tico paranee hyvin, voi arvon mitata uudelleen 2-3 kuukauden kuluttua, jotta nähdään, että se normalisoituu.”

 
10.3.2016 huomasin, että Ticon takatassut tärisivät kun se oli ulkona Seuraavan viikon maanantaina soitin lääkäriin ja pyysin saada puhua Ticoa hoitaneen lääkärin kanssa. Lääkäri soitti seuraavana päivänä ja puhuttuamme oli sitä mieltä, että vielä ei kannattanut viedä Ticoa lääkäriin, vaan seurailla. Ja seurailtu herraa onkin. Koiruus on suurennuslasin alla, mutta ei tästä tilanteesta näytä tulevan hullua viisaammaksi. Summa summarun Ticon vointi pähkinänkuoressa tällä hetkellä: päällisin puolin ihan ok, ruoka maistuu todella hyvin, välillä tassut tärräävät kun koiruus on ulkona, sammakkoasento on lähes tyystin kadonnut. Toisinaan bongaan Ticon sammakkona, kuten tässä kuussa kahdesti; 2.4. ja 15.4. Ja tuossa asennossa Ticolla oli tapana olla miltei aina... Toisinaan oon huomannut Ticon nuoleskelevan paljon lattiaa / mattoa / tassuja. Se voi olla merkki siitä, että olisi kipuja, mutta kuulemma voi myös olla merkki närästyksestä. En tiedä onko se sattumaa vai johtuuko se tuosta diagnoosista, mutta tuntuu, että Tico on rauhoittunut hieman. Se joko nukkuu sikeämmin tai sitten ei vaan aina välitä jos vaihdan huonetta. Mutta aina kyllä huomaa jos kyse on ruuasta tai ulkoilusta. Pihalla ollessaan leikkii jonkin verran, mutta paljon myös vaan olla möllöttää. Voi olla, että ikä alkaa saada Ticoa kiinni joko diagnoosin avustamana tai ilman. Mistäpä tuota tietää. Edelleenkin on innokas tekemään juttuja ja siinä yksi syy miksi ilmosin Ticon rallyn epäviralliseen alo-luokkaan. Ehkä se ei ollut viisasta tuota diagnoosia ajatellen, mutta Ticolla on ollut muutama viikko aikaa toipua koettelemuksesta – edelleen on.
 
9.4.2016 oli meitin hallilla epispäivä agin ja rallyn muodossa. Jomin ilmosin kahteen agikisaan ja isoset rallyyn. Jomin tulos oli kaksi nollaa ja Sonyn 96 pistettä. Tico sai vaan 88 pistettä ja –10 voi hyvin laittaa mun syyksi. Liikkeestä maahan –kyltti on ilmeisesti jotain, mitä en opi ikinä. Sitähän ei tehdä silleen tokomaisesti, joka olisi mulle helpompi tapa. Sakukäännöksessä Tico varmisti nuuskimalla kylttiä, että mä tein niin kuin kyltissä seisoi ; ) Tästä varmistuksesta tuli –1 kyltistä ja ja toinen samanmoinen hihnan kiristymisestä. Mutta kiva se oli, että oli jokaiselle turrikalle jotain : )
 
Ja kuvia herra ysin vuodesta. Eipä niissä ole paljon uutta nähtävää vaan sama meno on jatkunut edelleen. Alla olevat 4. ja 5.6.2015 otetut Ticon joogakuvat todistavat, että ainakin viime kesänä herra oli vetreä veteraani ; )
 
 
             tico224.jpg
 
 
 
             tico225.jpg
 
 
 
             tico226.jpg
                                                    14.6.2015
 
 
             tico227.jpg
                                                    11.7.2015 ->
 
 
             tico228.jpg
 
 
 
             tico229.jpg
                                                 11.7.2015 <-
 
 
             tico230.jpg
                                                   3.9.2015
 
 
Ticon kohdalla ei pidä paikkaansa sanonta "ei vanha koira opi uusia temppuja". Alla olevassa kuvassa herra näyttää miten oppi merkin kierron reilu yhdeksänvuotiaana. Kuva on otettu 20.9.2015
 
 
             tico234.jpg
 
 
 
                              tico235.jpg
                                                     7.10.2015
 
 
Ja taas paapuskainen on ollut selkähieronnan tarpeessa 23.11.2015 ; D
 
 
             tico241.jpg
 
 
 
             tico246.jpg
                                                   19.1.2016 ->
 
 
             tico247.jpg
 
 
 
             tico248.jpg
 
 
 
             tico249.jpg
 
 
 
             tico250.jpg
                                                    19.1.2016 <-
 
 
             tico251.jpg
                                                     20.1.2016
 
 
Lieköhän tuo alla oleva 21.3.2016 otettu kuva on viimeinen sammakkokuva?
 
 
                              tico252.jpg
 
 
 
Ja sitten tuoreita kuvia. Pitkään mietin, että olisiko pitänyt julkaista nämä vasta seuraavassa kirjoituksessa, mutta aiempia kirjoituksia noudattaen näiden julkaisuajankohta on nyt.
 
 
             tico253.jpg
                                                   15.4.2016 ->
 
 
             tico254.jpg
 
 
 
             tico255.jpg
                                                     15.4.2016 <-
 
 
             tico256.jpg
                                                   22.4.2016 ->
 
 
                              tico257.jpg
 
 
 
             tico258.jpg
                                                   22.4.2016 <-
 
 
 
22.4.2016 Tico todisti, että huivikummitus on edelleen voimissaan. Alter ego lepäsi talviunta lumikasan kätköissä, mutta nyt on taas herännyt uusia hassutteluja varten!
 
 
             tico259.jpg
 
 
 
             tico260.jpg
                  "Emmä mitään oo tehnyt vaan tässä istun ja ihmettelen..."
 
 
             tico261.jpg
                               Jomiiih! Pitikö just nyt kävellä siitä!? ;D
 
 
             tico262.jpg
                   "Kersa mokoma pilasi mun kuvan. Noh, uusi yritys sitten!"
 
 
             tico263.jpg
                                         "Ja näin se taas lentää!"
 
 
             tico264.jpg
                                           "Mulla oli sua ikävä."
 
 
             tico265.jpg
                                      "Lähetään kierrokselle, kaveri" ;)
 
 
             tico266.jpg
                                             "Mullapa on keppi!"
 
 
             tico267.jpg
                             "Helppinkivä! Keppi jäi kiinni hampaisiin!"
 
 
 
25.4.2016 talvi kaiketi kävi jättämässä meille hyvästit muutaman sentin lumikerroksen muodossa. Pitihän silloin ulkoiluttaa kameraa : D
 
 
             tico268.jpg
 
 
 
             tico269.jpg
 
 
 
             tico270.jpg