Makeiskranssit juuston kera  (n. 40 kpl)
 
 
70 g voita
 
2 pientä munaa
 
50 ml kivennäisvettä
 
250 g täysjyvävehnäjauhoja
 
2 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
 
1 reilu tl murennettuja munankuoria
 
1/2 yrttisuolaa
 
50 g emmentaalia raastettuna
 
 
Vatkaa voi, munat ja vesi vaahdoksi. Sekoita jauhot, siemenet, munankuoret, suola ja juusto ruokalusikallinen kerrallaan joukkoon ja vaivaa huolella. Laita massa tähdenmuotoiseen keksinpuristimeen ja purista pitkiä taikinamakkaroita puulevylle. Leikkaa noin 8 cm:n pituisiksi paloiksi ja aseta ne ympyröiden muodossa leivinpaperin päälle pellille. Paista keskitasolla 175 asteessa 15 minuuttia. Jotta kransseista tulee kauniin kiinteitä, anna niiden kuivahtaa viisi minuuttia sammutetussa uunissa.
 
Säilyvyys: Noin kahdeksan viikkoa, tiukasti suljetussa keinotekoisesta aineesta valmistetussa purkissa keksit pysyvät rapeampina kuin peltipurkissa.
 
Vinkki: Jos murskaat seesaminsiemenet ennen valmistusta, niiden sisältämät arvokkaat aineet vapautuvat paremmin.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte-Rauth Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.