Tämän postauksen idea syntyi kun näin Hennin ottamat kuvat Vaasa KV-näyttelystä. Hän oli napsinut hienoja kuvia ja Jomista oli muutama tosi hyvä kuva. Lisäksi siellä oli kuva, jossa Jomi nuuskuttelee toiseksi tullutta urosta. Se on jotenkin söötti kuva, joten laitan senkin tänne. Suurkiitos Hennille näistä hienoista kuvista! :)
 
Muistin, että mulla oli nuoresta Sonysta yksi hyvä seisomakuva. Kun kaivoin kuvan esiin, niin tajusin, että blondiliini on siinä kuvassa miltei yhtä vanha kuin Jomi on Vaasan kuvissa. Kun molempien karvapallojen näyttelyura on nyt ollut samanlaista, niin pitihän jäbät pistää vertailuun, että onko ne molemmat muka niin samankaltaisia. Ite löydän pojista eroja, mutta en tiedä, miten paljon niillä on merkitystä näyttelyitä ajatellen. Ennen kuin leikin hetken tuomaria, niin laitan tähän vielä Paavo Mattilan arvostelut. On niin kivasti, että se on arvostellut kaikki mun koirat. Tosiaankin noiden karvapallojen arvostelut ovat lähestulkoon identtiset, mutta Ticon kohdalla on vähän erilaista tekstiä, joten ei hänen arvostelut taidakaan tulla “valmiiksi printattuina” ;)
 
 
Ensin Jomin, Laitila 21.4.2013
 
"Erinom. nuori uros. Kaunis pää & kaula. Erinom. runko. Erittäin hyvät raajat. Hyvä selkälinja. Erittäin hyvä turkki. Kaunis häntä. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä käytös."
 
 
 
Sony, Tampere 2010
 
“Erinomainen nuori uros. Kaunis pää ja kaula. Erittäin hyvä runko, ylälinja ja raajat. Erinomainen turkki. Esiintyy koko ajan hyvin edukseen. Miellyttävä käytös.”
 
 
Tico, Tampere 2010
 
“Niukassa turkissa esitetty uros. Kaunis pää, ilme ja korvat. Hyvä kaula, (sana josta en saa selvää) ylälinja. Sopivasti kulmautuneet raajat. Jäykät liikkeet, hieman ahtaat takaa. Hyvä luonne.” AVO EH
 
 
 
Olin laiska ja kopsin karvapallojen arvostelut huhtikuun postauksesta. Siinä syy miksi ne ovat erinnäköiset Ticon arvosteluun verrattuna. Mutta nyt ne kuvat karvapalloista samanikäisinä.
 
 
 
         vasa6-normal.jpg
                                                             8.8.2009
 
         vasa7-normal.jpg
                                                              13.4.2013
 
 
Joskus muinoin pidin Sonya pienikokoisena. Jomiin verrattuna se kuitenkin on "iso". Jomin ikäisenä Sony oli korkearaajaisempi. Etujaloista sitä voi olla vaikeaa nähdä kun Jomilla on tommoset kunnon kurankerääjät, mutta takajaloista sen näkee paremmin. Jomi antaa hieman matalan vaikutelman. Vaikka Jomin säkäkorkeuden senteissä onkin hieman pihistelty, niin silti sen raajat ovat vahvannäköiset. Jomin pää vaikuttaa vähän pieneltä. Joskus kun sen sivuprofiilia kattelee, niin tuntuu, että pienen pää hukkuu sen karvoihin. Sonyn pää on ollut alusta asti todella maskuliinen. Tiedä sitten miten paljon Jomin turkki "syö pään kokoa", sillä Jomin karva on pidempää. Näyttäisiköhän Sonyn pää pieneltä jos silläkin olisi ollut samanlainen turkki tuolloin? Tosiaan Jomin karva on pidempää ja "latteempaa" kuin Sonyn. Sonylla on hieman lyhyempää ja karvat ovat niin tiiviisti, että Sony näyttää pörröisemmältä. Erot turkkien pituuksissa huomaa parhaiten kun vertailee jäbien pöksyjä, rintaa ja etutassujen takaosia. Mun mielestä nuo Jomin hapsut on vähän turhat ja muutenkin turkki voisi olla aavistuksen verran lyhyempää. Sony on kyllä maskuliinisemman näköinen. Joskus kattelen Jomin kuvia ja yritän miettiä, että voisiko se mennä nartusta. En osaa päättää ja vähän vaikeaa se on kun tietää, että kattelee uroksen kuvaa. Sonyn kuvista on alusta asti voinut nähdä, että kyseessä on selkeästi uros. Se, että Jomi ei oo niin kamalan maskuliinisen vaikutelman antava uros, jota Sony taas on, niin se vähän tuntuu hassulta, että molemmat ovat pärjänneet näyttelyissä yhtä hyvin. Ehkäpä urosihanne on tässä vuosien saatossa ehtinyt muuttua sen verran, että maskuliinisuus "ei oo niin välttämätöntä". Emmää tierä, kunhan vaan ajatuksiani tänne naputtelen :D Ehkä sitten tuon maskuliinisuuden perusteella sijoittaisin Sonyn ykköseksi ja Jomin kakkoseksi. Hienosti seisovat molemmat :)
 
 
             vasa8-normal.jpg
                                  Jomi nuolesklee ja mielistelee niin näyttelyissä...
 
 
             vasa3-normal.jpg
                                 ...kuin kotonakin. On se vaan niin ihku höppänä <3
 
 
             vasa5-normal.jpg
                       Jäbät olivat vähän turhan lähellä mahtuakseen kuvaan kunnolla.
 
 
             vasa4-normal.jpg
                                                      "Mullapa onkin luu!"
 
 
             vasa2-normal.jpg
                                                     "Jonka veit multa..."
 
 
                                  vasa1-normal.jpg
                                            Lammiekins * hassussa asennossa.
 
 
 
Nuo toiset kuvat räpsin iltana eräänä kun istuksin keittiössä ja pojat touhusivat siinä vieressä. Jomi tapansa mukaan pureskeli luuta. Kamera sattui olemaan siinä hollilla, joten räps, räps.
 
 
Nämä kuvat ovat sieltä lenkiltä viimesimmän rally-kisan jälkeen. Eikös ollut upeat lenkkimaastot?!? Oli mahtavaa päästä näkemään nämä maisemat :) Kiitokset tkamulle näistä kuvista!
 
 
             vasa10-normal.jpg
                                           Tältä penkiltä pystyi ihailemaan...
 
 
                                  vasa9-normal.jpg
                                      ...Jomin taustalla siintävää järveä, aaaaah!
 
 
Tänääkin käytiin sittarilla. Matkalla sinne huomasin, että mulla oli linnunpeetä treeniliivin taskunsuulla! Mistä lie siihen tullut. Olin jo ehtinyt saamaan sitä sontaa käteeni ja Jomin hihnassakin sitä oli. Mulla oli tosi likainen olo. Halusin äkkiä päästä sittariin siinä toivossa, että siellä olisi risman tapaan pesuallas pullonpalautuspisteellä. Ja onneksi oli. Pesin linnunsonnat pois käsistä, treeniliivistä ja paidan hihasta. Palautin samalla pari pulloa. Kun kävin lunastamassa 80 senttiäni kaupan puolelta sattumalta löysin uusimman enkunkielisen Akun! Olin ettinyt sitä jo eilen (ja ennen sitä on monta kertaa aiemmin pitänyt, mutta ei vaan oo muistanut. Näyttää ilmestyvän aina loppukeväästä ja alkusyksystä)., mutta en löytänyt. Nyt kun se ihan käveli vastaan, niin toki otin sellaisen ja siitä taskarista bongasin tuon *lammiekins sanan, joka suomeksi tarkoittaa söpöläistä.
 
Treenit sittarilla vedettiin jokseenkin edellispäivän tyyliin. Sonyn kanssa sujui jo paljon paremmin. Teki 360 v niin hienosti kuin sen osaakin ja peruuttava askelsarjakin sujui loistavasti :) Ehkäpä tää vielä tästä...
 
Ticon kanssa otin vähän sitä sun tätä ja himmailua. Käännöskohdissa se tuppaa jäädä seisomaan vaikka miten houkuttelisin sitä tulemaan käännöksen ollessa edessä. Muuten kyllä meni hyvin.
 
Jomin kanssa otin ainakin istuvan koiran kiertoa. Vähän rauhallisemmin sitä päätä voisi liikuttaa.. Sitten otin jotain muutakin, mutta vanha ei enää muista mitä. Oli mitä oli, niin ei niissä ollut isompia ongelmia.
 
Ja Jomin jättöä otin myös. Mökää oli, mutta sain palkattuakin sitä. Jättöä otin koulullakin kun siitä ohi mentiin. Kyllähän se mökäsi, mutta osasi rauhoittuakin ja olla hiljaa. Voihan olla, että pieni alkoi jo olla väsy. Tuntikaupalla kun oltiin reissussa jo oltu. Muutaman tunnin saatiin naatiskella mukavan pilvisestä säästä, mutta kyllä se arska tuli lopulta esiin ja sitten oli kuuma. Mitään kiirettä ei pidetty ja koulun jälkeen istuksittiin jonkin aikaa viileässä tunnelissa ennen loppurutistusta. Nyt reissuun meni 5,5 tuntia.