Puoli neljältä lähti taas karavaani liikkeelle. Tällä kertaa kokeilin miten reissu onnistuu jos pojilla on normaalit lenkkihihnat. Perillä oltiin pikkuisen vajaassa parissa tunnissa. Pystytin mökin ja juotin pojat. Sitten pidin sellaisen kymmenen minuutin viilennystauon. Sää oli pilvinen ja hiostava.
 
Tauon jälkeen otin Ticon ulos mökistä. Ihmettelin, että miksi sen hihna oli märkä. Eihän ne nyt ainakaan näyttäneet niin kamalasti lotraavan veden kanssa kun joivat. Otin Ticoa sivulle ja seurautin pikku pätkiä. Namit se sylki pois. Ticolla siis oli huono olo. Vähän seuruutin ja otettiin viiden minuutin paikallaolokin. Palkkasin Ticon keppileikillä.
 
Kun palasin mökille tutkin ja löysin syyn märkyyteen: jompikumpi oli oksentanut. Todennäköisesti Tico. Onneksi mukana oli pikku paketti nenäliinoja. Sillä sain suurimmat pois. Tico helpotti mun päätöksen tekoa. Tänään koulussa olisi vain Sony.
 
Vaihdoin Sonylle hihnan ja alettiin odotella koulun alkamista. Sony ei ollut hiljaa... Silitellessäni Sonya tunsin jotain sen turkissa. Mietin, että onko se takku vaiko punkki. Valitettavasti jälkimmäinen vaihtoehto oli se oikea. Onneksi mulla oli mukana punkkipihdit ja Sony antoi hienosti poistaa ällötyksen itsestään. Se oli sitten jo viides ällötys.
 
Ilokseni huomasin, että se urosislis tuli kentälle. Tyttö ei tullut tällä kertaa. Siinä sitten juteltiin ja odoteltiin koulutuksen alkua.
 
Nyt oli pitkästä aikaa se, että ensin mentiin riviin ja sitten lähdettiin kiertämään. Se ei mennyt Sonyn osalta hiljaisesti. Kierrettiin pari kierrosta ja sitten jaettiin tokoilijat ja näyttelijät eri ryhmiin. Ensimmäinen kerta kun näen, että tänä syksynä oli varsinainen tokoryhmäkin. Luulin jo, että se on lopetettu. Ehkä seura on saanut pikkuisen palautetta kun viimeksi tokoilijat olivat tulleet turhaan kentälle.
 
Ensin mentiin riviin. Sitten kierrettiin pari kierrosta ja laitettiin koira seisomaan. En enää muista miten juuri nämä kierrokset menivät, mutta eivät kai hiljaisesti. Seisotus meni hyvin ja tutkiminen myös. Piti mennä edestakaisin. Meno meni hyvin, mutta takaisin tullessa Sony oli sitä mieltä, että vieressämme ollut sakun narttupentu oli pelottava. Äijä kun löi jarrut pohjaan ja alkoi kiljua (siis haukkumista by Sony). Kun muutama vieressä oleva koira oli tehnyt saman niin tein ajankuluksi edestakaista liikettä yksikseni. Tällä kertaa koiria oli paljon ja luppoaikaa kyllä oli. Nyt kun tein itekseni, niin ne meni hyvin.
 
Parin kierroksen jälkeen piti mennä kolmio. Kiertämisen aikana järjestys oli muuttunut. Me oltiin nyt sen isliksen vieressä. Ja kun pojat kerran rähjäsivät toisilleen, niin sen jälkeen eivät enää toisiaan sietäneet. Sonyn kolmio meni mettään. Se taas kiljui vähän väliä ja takaisin tullessa varsinkin kun näki sen pojan.
 
Sonya tutkittiin vielä kahteen otteeseen ja ne menivät hyvin. Seisominen meni myös hyvin. Hankaluuksia tuli liikkumisen aikana. Aina välillä mentiin pari kierrosta. Joskus päästiin jopa yksi kierros hienosti, mutta ei koskaan kahta. Ja vaikka kuinka yritin saada väliin koiria, niin silti pojat päätyivät vierekkäin. Sony oli hiljaa just niin kauan kuin toinenkin. Näitä koiria ei kyllä koskaan viedä samaan kehään!
 
Kylläpä nähtiin tänään niin hyvää mainosta rodustamme... Kaiken huipuksi Tico alkoi haukkua mökissään aina kun Sony haukkui. Kyllä oli tosi ylpeä olo...
 
Koulun jälkeen jutskattiin jonkin aikaa ja sovittiin, että nähdään taas ensi maanantaina jos sää sallii. Se onkin mun viimeinen mahdollisuus mennä sinne lomalla. Sitä seuraavana maanantaina ollaan taas työelämässä.
 
Taas kerran tuntui, että paluumatka meni tosi nopsasti. Vajaan parin tunnin jälkeen oltiin kotona. Laitoin pojille vettä ja sitä ne alkoivatkin juoda innolla. Menin hakemaan mökki + kärryviritelmän ulkoa ja Sony lopetti just siihen paikkaan veden juonnin. Eikä jatkanut kun olin tullut takaisin. Sony kyttäsi mua hetken aikaa ennen kuin palasi vesikupille. Sitten äijä veti oikoseksi. Puolen tunnin päästä sai ruuan ja sen jälkeen pojat nukkuivat vierekkäin. Voi kuinka herttainen näky se oli!
 
Fleksi osoittautui helpommaksi Ticolla kuin normihihna. Nyt hihnat eivät menneet läheskään niin paljon solmuun kuin viimeksi kahden normihihnan kanssa. En vaan tiedä millaisella kokoonpanolla ensi maanantaina mennään... Kumpikaan ei ole mökissä hiljaa, että periaatteessa olisi sama kuin sitoisi puuhun tai tolppaan. Puuh, no onneksi tässä on vielä aikaa miettiä.
 
Eilen äijät olivat ekaa kertaa yksin talossa ilman mökkiä. Joutuivat olemaan 5,5 tuntia kun olin mummini 85-vuotissynttäreillä. Mitään tuhoja eivät olleet tehneet. Sen sijaan sain huomata, että "makkarissa" oli käyty. Ei tosin siitä päästä kuin olisin olettanut sen tapahtuvan. Kuvittelin, että se olisi paikka, jonne ne eivät pääsisi, mutta "ovi" osoittautuikin erilaiseksi kuin olin luullut.