Banaanimuffinit 
 
 
250 g täysjyvävehnäjauhoja
 
70 g spelttihiutaleita (sileitä)
 
4 tl leivinjauhetta 
 
1/2 tl ruokakalkkia
 
2 munaa
 
100 ml piimää
 
50 ml kasviöljyä
 
2 keskisuurta kypsää banaania hienoksi soseutettuna
 
 
Laita jauhot ja hiutaleet kulhoon yhdessä leivinjauheen ja ruokakalkin kanssa. Vatkaa toisessa kulhossa munat, piimä (maito) ja öljy ja lisää lopuksi banaanisose. Kaada lopuksi tämä kostea seos kuivien ainesten päälle ja sekoita kunnolla. Anna taikinan levähtää peitettynä 10 minuuttia. Rasvaa 12 muffinin muffinivuoka tai käytä paperivuokia. Kaada taikina vuokiin, mutta täytä vain 3/4, koska muuten se tulee paistaessa yli. Paista keskitasolla 210 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja ota vasta sitten vuoasta.
 
Säilyvyys: Tiukasti suljetussa rasiassa 2-3 päivää, pakastimessa 2-3 kuukautta.
 
Vinkki: Voit käyttää piimän sijaan myös maitoa, viiliä tai luonnonjogurttia.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.
 
Vinkki: Voit käyttää piimän sijaan myös maitoa, viiliä tai luonnonjogurttia.