Yrttiviipaleet
 
 
350 g täysjyvävehnäjauhoja
 
150 g ruisjauhoja
 
1 tl yrttisuolaa
 
1 rkl ruokakalkkia
 
4 rkl tuoreita, jauhettuja tai 
 
4 tl kuivattuja yrttejä (persilja, oregano, ruohosipuli)
 
50 g voita sulatettuna
 
2 tl akasiahunajaa
 
400 ml viiliä
 
1 1/2 kuutiota hiivaa
 
öljyä leipävuoan rasvaamiseen
 
vettä kostuttamiseen
 
 
Sekoita jauhot, suola, kalkki ja yrtit. Lisää hitaasti viili, hunaja ja voi ja sekoita kunnolla. Murenna hiiva seokseen ja vaivaa. Anna kohota vähintään 30 minuuttia ja vaivaa vielä hetki. Kaada seos hyvin rasvattuun leipävuokaan, kostuta vedellä ja paista 225 asteessa alatasolla 25 minuuttia ja sitten vielä 15 minuuttia 200 asteessa. Leivän jäähdyttyä leikkaa se paksuiksi viipaleiksi ja anna kovettua. Aseta tätä varten leipäviipaleet erilleen ja kääntele säännöllisesti, jotta ne eivät homehdu.
 
Säilyvyys: Kuivaksi kovetettuina, kuivassa ja viileässä säilytettyinä noin kolme viikkoa.
 
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.