Perjantaina poitsut saivat viimeiset satsit selkärankaa. Enempää niitä ei ole, enkä tiedä mistä niitä saisi lisää, mutta ei se haittaa, sillä on muitakin vaihtoehtoja. Tico ei oikein innostunut jyrsimisestä. ? Sillä on tapana lämmitellä pakkasesta otettua herkkua, mutta ei se myöhemminkään kelvannut. Vähän se rankaansa pureskeli, mutta Jomi söi loput siitä tai ainakin suurimman osan. Tosiaan on vähän kysymysmerkki, että söikö Jomi sen kokonaan vaiko ei, meinaan lopussa tapahtui jotain hupaisaa.
 
Sonylla oli tosi iso pala ja voi olla, että ei jaksanut sitä kokonaan. En osaa sanoa, sillä ite lusikoin Carte Dorin mustikkajädeä (on muuten tosi hyvää, suosittelen!) ja lueskelin. Anyway lopputulos oli se, että lopussa Jomi kipitti mun ohi pieni pala suussaan. Näytti hirmu määrätietoiselta, joten aloin katella, että tekeekö se tosiaan sen, mitä luulin. Jep, poju meni ja kaivoi kuopan, pudotti herkun sinne ja peitti kuopan nenullaan. Se oli metka näky. En ollut koskaan aiemmin nähnyt koiran kätkevän herkkuaan. Edesmennyt monirotu tuppasi piilotella luitaan peteihin, mutta en sitä koskaan nähnyt, eikä se ole sama asia kuin maahan kätkeminen. Tuo oli jotenkin niiiiiiii-in koiramaista toimintaa. Isoset kävivät nuuskimassa Jomin kätköä, mutta eivät kiinnostuneet siitä sen enempää.
 
Eilen oltiin pihalla, mutta kukaan ei edes käynyt kätköllä päinkään. Mä hommasin sormiini pari vesikelloa. Viikolla (to?) leikkasin nurtsin, vaikkei se ollut kovin pitkä. Tulipahan tehtyä. Edellisestä leikkuusta oli reilut pari viikkoa ja silti se oli lyhyempi kuin vajaan viikon Liettuan reissun jälkeen. Viime leikkuun jälkeen tasoittelin käsin kohtia, joihin leikkuri on huono. Mun luottosakset otti ja hajosivat. Olivat hyvät, vaikkakin vanhat sakset. Äippä joskus aikoinaan hommasi ne kun asuttiin rivarissa. Olihan siinä vuosia, jolloin saksia ei käytetty, mutta paremmat ne olivat kuin ne, jotka ostin parisen vuotta sitten. Ne on tosi raskaat käyttää. En tarkoita, että olisivat painavat, vaan se saksimisliike ei käy yhtä kevyesti kuin vanhoissa saksissa. En jaksanut noilla kauaa nipsiä.
 
Pe polkaisin K-rautaan saksia kattomaan. Olipa köyhä valikoima! Siellä oli vieläkin noita lelusaksia, sitten pari kalliimpaa, joiden hinta pyöri 30 kieppeillä. No just, että kolme kymppiä yhdistä saksista! Tutkailin niitä halpissaksiakin ja hoksasin, että ne saa käännettyä samaan asentoon kuin ne rikki menneet. Päätin, että kokeilen, josko se helpottaa leikkuuta ja jätin kalliit sakset kauppaan.
 
Kääntäminen auttoi ja jaksoin leikata paremmin, mutta on nuo sakset kyllä huonot, silti. Ainoastaan teräosa leikkaa ja jokin niissä vieläkin hankaa, kirjaimellisesti, meinaan nipsuttelun aikana oikean käden nimetön ja keskari saivat rakkulat. Voi pee... Vaikka nipsuttelin vanhoilla saksilla koko pienemmän nurtsin, ei koskaan tullut rakkuloita. Äääh, onko pakko ostaa jommat kummat niistä kalliimmista saksista? Ja voinko siltikään saada rakottomia saksia? Jos löytäisin samanlaiset sakset kuin nuo rikki menneet, niin heti ostaisin sellaiset, sillä tietäisin niiden olevan hyvät.
 
Eilen mentiin kolmen tunnin aamulenkki. Oli ihanan vilpoista, vain noin 5 astetta. Tumput piti olla käsissä. Lähdettiin liikenteeseen kolmen aikoihin, jotta voisin minimoida hyökkäykset. Tänään piti mennä sama lenkura. Heräsin tuntia myöhemmin ja sääennusteiden mukaan oli tulossa sadetta. Taivas oli tumma, muttei satanut. Oli lämpimämpää kuin eilen, joten tumput jäivät kotiin, heti kun olin avannut oven.
 
Oltiin kävelty joku reilut puoli tuntia kun tunsin pisaroita. Tehtiin uukkari, mutta sade ei sitten kuitenkaan alkanutkaan. Mua vähän pelotti palata samaa reittiä takas, sillä sitten piti taas mennä sen pihan ohi, josta se tun sakun näköinen rakki hyökkäsi hihna perässään. Laskeskelin kellon olevan vasta noin viisi ja toivoin, että se muija ja rakki olisivat edelleenkin nukkumassa. Ei onneksi nähty tai kuultu niitä.
 
Lenkurasta tuli vain reilun tunnin pituinen, höh. Jätin pojat kotiin ja lähdin sille pellolle, jolla nappasin isosista sen kukkakuvan pari vuotta sitten. Tuossa jokin aika sitten yritin ottaa samanlaisen kuvan triplestä, mutta kissankelloja oli aivan liian vähän. Edes yksilökuvaa eivät riittäneet taustoittamaan. Ja pari vuotta sitten tuolla pellolla oli kohta, joka oli ihan sinisenään kissankelloja. En ikinä unohda sitä sinistä kukkamerta.
 
Miksikö menin pellolle ilman koiruuksia? Yritin ottaa kukista taustakuvaa bloksuuni. Ei onnistunut kun kukkia on niin vähän. Mä oon yrittänyt laittaa yhtä kukkakuvaa taustalle, mutta se ei onnistunut. En tajua, miksi se meni niin kökösti. En osaa selittää sitä, mutta mieluummin kattelen lumista tassunjälkeä kuin sellaista kuvaa. Kuva oli lähikuva mun pihalla kasvavasta alppiruusun kukinnosta. Noh, nyt aamulla nappasin kuvan kalliolla kasvavasta hauskannäköisestä kasvista. Se on kuulemma joskus aikoinaan ihan istutettu tänne. Sen laitto onnistui, joten olkoon nyt sitten kesäisempänä taustakuvana.
 
Pe käytiin hallilla. Otettiin taas rataa. Oli melkein sama kuin aiemminkin. Nyt erona oli rengas ja sen avulla sain koittaa iskostaa sekä koirille, että mulle vaihtoehtoa “täällä” sanalle. Ei siinä sinänsä mitään vikaa, mutta musta olisi parempi, jos sanassa olisi ässä. “Tässä” sana on jo mennyt rallyyn, joten sitä ei voi käyttää. Oon keksinyt vaihtoehdon. Nyt kun vielä muistaisi käyttää sitä : D
 
Sonyn kanssa piti vähän hinkata, jotta saatiin rengas sujumaan. On se jotenkin niin hellyyttävä pallo agissa <3 Vauhdissa häviää karvasammakoille, mutta pojusta näkee, että se yrittää tosissaan ja se on jotenkin söpöä <3
 
Otettiin vähän keppejäkin. Videoilta opin, että kannattaa alkaa siirtää palkkaa kauemmas. Nyt se on kohdassa, joka näyttää jotenkin töksäyttävän keppien lopun. Niin ja kai pitää alkaa treeniä, että on olemassa esteitä keppien jälkeenkin.
 
Keinua otettiin piiiiiiitkästä aikaa. Kun näytti, ettei Jomsku kammoa sitä tai laudan kolahdusta, liitin keinuun pöydän. Se sattui olemaan sopivasti keinun jälkeen ja sinne sain ujutettua palkan, jota hömpy sai syödä keinun kolistessa. Kun tämäkin sujui, niin liitin mukaan vielä puomin. Ensin puomi (kontaktialue näköjään unohtunut...), sitten keinu ja pöytä. Eipä ollut ennen liitetty mitään keinuun, joten olen tyytyväinen treenin kulkuun : ) Seuraavalla omalla treenillä voisi hinkata kontakteja.
 
Eilen viritin uuden altaan. Vanhan putsasin ja jätin ulos kuivumaan. En tiedä mitä ajatella altaasta. Ti tein sille testitäytön ja vesi hupeni siitä noin päivässä. Sitten to täytin sen taas ja tällä kertaa vesi pysyi aina lauantaihin asti. Toisaalta on kiva, etten anna seulaa eteenpäin, mutta toisaalta... oliko uuden altaan osto turha?
 
Eilen oli lämmin päivä ja karvapallot dippailivat itteään altaassa. Ticolle taas allas oli iso vesikuppi. Voi mun sokerpalaa : D
 
Eilisestä vielä, että tein rukiisen raparperipiirakan. Kun aloin tehdä piirakkaa, huomasin, ettei mulla ollut vehnäjauhoja. Ei huvittanut lähteä polkemaan jonkun jauhopussin takia. Projekti mietintämyssyyn. Tehdäkö soppaa vaiko kokeilla ruisjauhoilla? Tein välissä muuta, kuten olin muutaman tunnin pihalla nipsuttelemassa ja aina välillä zoomailin poikia. Sitten illalla päätin kokeilla ruisjauhoja. Raparperi kun oli jo valmiiksi pilkottu, joten jotain niille piti tehdä.
 
Taikina oli sellaista ikävän harmaata, mutta maku ei juurikaan poikennut keltaisesta taikinasta. Piirakasta tuli ihan syötävää. En tiedä jäikö se vähän raa ´aksi vai johtuiko hajoava rakenne erilaisista jauhoista? Tosin tilanne voisi olla eri, jos olisin malttanut antaa piirakan jäähtyä. Pitihän sitä maistaa, että mitä tuli tehtyä. Koko piirakka ei mennyt. Loput söin ennen aamulenkkiä. Oli nopeaa syötävää, jottei tarvinnut tyhjällä mahalla lenkkeillä. Jääkaapissa olleen piirakkapalan koossa pysymistä en sen kummemmin tutkaillut kun vein sitä kohti ääntä. Mutta voisin korvata vehnän rukiilla toistekin. Itseasiassa teen sen nyt, sillä en käyttänyt eilen kaikkia raparperipaloja. Siis terveyspiirakkaa tekemään ;D
 
 
             iso1-normal.jpg
                                                  Team isoset.
 
 
             iso3-normal.jpg
                                           Team karvasammakot
 
 
             iso2-normal.jpg
                                        Team karvapallot (neiteilee)
 
 
             iso4-normal.jpg
                                                       Triple