Piipahdettiin viime lauantaina Tervakosken kehässä. Lähtö oli puoli ysi. Nyt olin ollut edellisenä iltana viisaampi ja tehnyt Jomin loppupesut. Aamulla oli toinen puoli niskasta kostea. Vissiin nukkunut sillä kyljellä. Oli kostea aamu, joten laitoin Jomille takin päälle. Pukua en laittanut kun takissa on parempi kaulus ja siten jää vähemmän näkyviin Jomin röyhelöä. Tassut sai pestyä lenkin jälkeen.
 
Kun auto oli määränpään parkkipaikassa, niin ulos tultuani autosta napitin takkia kiinni. Oli vilpoinen olo. Jeesasin vähän tkamua sen kantamuksien kanssa kun suunnistettiin kohti kehää.
 
Kehänlaidalta saatiin hyvä paikka. Siis mitä optimaalisin sijainti kuvaamista ajatellen ;D. Eipä siinä kauaa ehditty olemaan kun alkoi tulla jo muitakin. Isliksiä oli ilmottu 7. Myös se islannin islis oli siellä. Oli kyllä ylläri kun tuomarina oli erkkarin tuomari ja siellä tuo islis oli jo ollut. Mullahan ei taaskaan ollut mahkuja mennä erkkariin :/ Tosi harmi oli kun iso jii oli poissa : ( Olisi ollut kiva nähdä, että vieläkö pojat tulevat toimeen ja muutenkin olisi ollut kiva nähdä mun vara-Jomia : )
 
Aika meni mukavasti jutellessa, että ei tullut vahdattua kelloa, että miten aikataulussa kehä oli. Järjestäjille oli käynyt moka numeroiden kanssa ja tuo islannin poika oli laitettu nartuiksi. Tämän vuoksi juoksujärjestys oli eri kuin Raisiossa. Tkamulla oli kehässä hänen vanhempi koiransa. Jomi oli ennen tuota maakaveriaan. Se sopi hyvin uroon omistajalle kun se uros näytti edelleenkin lovettavan mun hömpyä : D
 
Tuomari kävi moikkaamassa kaikkia koiria ja kysyi ikää. Sen jälkeen yhteisympyrä. Yksilöosuudessa oli seisotus, tutkiminen, et ja seisotus. Tästä tuomarista olin kuullut “vähän juttua” ja erkkarin tulokset nähneenä EH oli ihan mahdollinen. Ei ollut jaellut paljon SA:ta erkkarissa. ERI napsahti Jomille : )
 
Valiot voitti maakaveri, sitten tuli Jomi ja sitten tkamun koira. Kaksi ekaa saivat SA:t, siis tosi hyvin meni!
 
Vetreä veteraani kävi hakemassa sen mitä veteraani voi maksimissaan luokastaan saada ja sitten oli PU:n aika. Jomi oli PU3 ja sai vara ceen. Sertiäkin sille tarjottiin, mutta eihän tuo sellaisella tee mitään. Silloin kun tein ilmon, niin jompu ei ollut FI MVA.
 
Sitten äkkiä kuvaamaan pari narttua. VSP:tä ei tullut, joten maakaveri oli ROP. Komea koiruus : ) Hassua, että kaikki nää kolme näyttelyä, joissa nyt oon ollut, niin ei ole tullut VSP:tä.
 
Laitettiin kamat kasaan ja sitten kohti autoa. Jätettiin kamat sinne ja ikkunat auki, jotta ei tarttis nähdä Jomi-show:ta. Tkamulla oli vähän ostettavaa, joten lähdettiin kiertelemään kojuja. Yhdessä kojussa oli myynnissä niitä ihaniaihaniaihania puukenkiä. Uijuiiih, kun ne on niin ihanat ja söpöt! Tassunkuvia koristeena. Semmoset ruskeet popot olisi kyllä uuuhuuuh <3 Ehkä vielä joskus...
 
Kojukierroksella Jomi sai putsata parin tytön korvat ja sitten vielä suutakin. Oli taas herra casanova vauhdissa. Jo heti kun saavuttiin kehän viereen, niin vaalea lapparineito sai korvaputsauksen ja sitten suun puhdistuksen. Yhtä islisnarttua Jomi yritti putsata, mutta neito ei ollut siitä kovin ilahtunut. Herra puupää ei sitä helpolla uskonut.
 
Jomi näyttää menevän sen verran sekaisin tytöistä, että käytöstavat unohtuu. Vähän tuntuu, että tuo ei voisi elää nartun kanssa. Ei ainakaan siivosti. Se on nähty äipän luona kun Jomi on yhtäkkiä nostanut koipea sisällä. Näyttelyssä se nosti Jomista kiinnostuneen kasvattajan jalkaan. Vieläkö mahtaa Jomi kiinnostaa? Ja sitten yhden narttujen omistajan kassiin tuli pikamerkkaus. Pikamerkkaus kun mä vedin herran hihnalla pois. Täytyy olla varuillaan kun Jomi on tyttöjen lähellä se kun näköjään saattaa ihan puskista nostaa koipeaan. Että, jos Jomi asuisi nartun kanssa...
 
Sää oli ihan kiva. Ei ollut liian kuuma tai kylmä. Tällä kertaa Jomi oli ihan rauhallinen kun lähdettiin autolla kohti kotia. Jonkin aikaa kun oltiin ajeltu, niin tuli vastaan sadekuuroja. Jotkut olivat tosi rankkoja, hyvä jos eteen näki. Kerran kova reakuuro paukutti autoa. Tuolloin mietin, että kestääkö ikkunat moista moukarointia. Oli kyllä tosi raju kuuro, sillä edellä ajanut auto meni bussipysäkille odottamaan sen ohimenemistä. Lähempänä mun kotia sää oli sateeton.
 
Taisi olla joskus kolmen aikoihin kun oltiin kotona. Ei siis ollut paha pesti mun kotivahdeille. Kiitti taas tkamulle tästä reissusta : ) Oli kivaa nähdä muita isliksiä ja niiden omistajia : )
 
Tuomarina oli Ambjörn Lindqvist ja ruotsiksi se puheli Jomista seuraavaa. Kyllä tkamu sen mulle kerran jo käänsi, mutta suullinen kääntäminen on aika turhaa. Kyllä mä tuosta suurimman osan ymmärrän, mutta kun en kaikkea, en käännä sitä.
 
“Utm. typ. Utm. oroportioner. Vackert huvud och uttryckt. Medelbruna ögon. Utm hals och överlinje. Välburen svans. Utm kropp. Välformad bröstkorg. Utm vinklar. Rör sig effektivt från sidan, något trängt bak. Dubblasporrar  bak. Tillräcklig struktur i pälsen. Utm temperament.” 
 
En oo aiemmin muistanut, mutta Turun näyttelyn jälkeen huomasin, että arvostelulomakkeessa on tapahtunut muutos. Enää ei ruksita, että onko koira rodunomainen vai ei. Nyt ruksitaan suhtautuminen tuomariin, joka on mun mielestä parempi. Niin ja sitten ruksitaan, että onko koira yleisesti pelokas tai vihainen muille koirille.
 
Kuvatuksia tuli jonkun verran napsittua. Tällä kertaa sain vähän enemmän zoomailla tuota maakaveria. Ja voi ilkeää kohtaloa. Juuri silloin kun koiruus oli just kaikkein optimaalisimmassa paikassa, aurinko vetäisi pilvipeiton päälleen! Sitä kesti just sen verran kun koiruus oli siinä mitä parhaimmassa kohdassa. Ei voi olla todellista : D
 
Mutta tässä kuvatukset ehdoin TripleTan.