Pienet rahka-lohiöljy-kakut  (noin 15 kpl)
 
 
4 keskisuurta kuorimatonta keitettyä perunaa ( noin 440 g )
 
100 g vehnäjauhoja
 
2 reilua rkl vehnäleseitä
 
1 tl ruokakalkkia
 
1 tasainen tl leivinjauhetta
 
2 suurta munaa
 
1 rkl ruokaöljyä
 
300 g kevytrahkaa
 
1/2 tl yrttisuolaa
 
 
Viimeistelyyn:
 
lohiöljyä
 
kuivattua ruohosipulia
 
 
Puserra perunat kuorineen pieneksi ja vatkaa munien, ruokaöljyn, rahkan ja suolan kanssa vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leseet, ruokakalkki ja leivinjauhe ja lisää seoksen joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia. Nosta ruokalusikalla taikinakasoja kuivalle pinnoitetulle pannulle ja paina niitä hieman kasaan. Paista kakkuja keskilämmöllä molemmilta puolilta noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä, ruiskuttele päälle lohiöljyä ja ruohosipulia.
 
Säilyvyys: Ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa korkeintaan 24 tuntia. Pakastus ilman viimeistelyä (kirjassa ei oo annettu mitään aikaa...)
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.