Viime viikko oli taas zombiviikko. Töiden ohella lenkkeilin ukkosten kanssa ja sitten treenittiin juttua. Tosin välillä meikä teki sitä silmät ristissä kun ei vaan meinannut pysyä hereillä. Jo nappujen laskeminen tuotti suuria vaikeuksia. Tarkoitus on treeniä 21 napulla per kuono ja kerta. Jomi on edistynyt huikeesti viikon aikana! Eli mörkö on nyt lopullisesti selätetty :)
 
Lämpötilat pysyivät pakkasen puolella. Onneksi kuitenkin säästyin sunnuntain kaltaiselta jääradalta. Ihan hyvin pääsi ajamaan pyörällä.
 
Torstaina saatiin ohut kerros lunta. Olisin halunnut lähteä töiden jälkeen koittamaan joulukorttikuvia, mutta olin liian väsynyt. Päästin sitten poitsut pihalle ja toivoin siten saavani jonkin kivan vauhtikuvan. Se jäi haaveeksi jo siksikin, että oli ihan turhaa edes yrittää kuvata sportilla. Kuvista tuli pimeitä. Äh. Piti siis alkaa leikkiä kameran kanssa...
 
Torstaina näin ekan kerran Jomin kieriskelevän lumessa. Liekö sitten otti isosista mallia, meinaan ne olivat kieriskelleet jo tovin kun pikku-ukko heittäytyi maahan “kitumaan”. Muuten torstaina Jompula-Pompula täytti 1,5 vuotta :)
 
 
             tassu27-normal.jpg
                                          Turkit puhtaiksi lumella.
 
 
             tassu28-normal.jpg
                                    "Ai, säkin osaat kieriä lumessa."
 
 
             tassu29-normal.jpg
                                            Tico se vaan jatkaa... :D
 
 
             tassu30-normal.jpg
                                                Tico nättinä.
 
 
Perjantaiksi oli ennustettu oikeaa lumimyräkkää. Senpä takia oli ikävä ylläri herätä päikkäreiltä öiseen aikaan ja todeta, että ränni lauloi. Ei siis todellakaan satanut lunta. Luulin sen olevan pelkkää vettä. Oli mitä oli, kovin sitä tuli.
 
Kun sade taukosi, lähdin lenkuralle. Tuolloin sain huomata, että ei ollut satanut ihan pelkkää vettä. Jotain todella märkää räntää. Sateen lisäksi oli tuulta ja tällä reseptillä kotitiestäkin tuli luistinrata. Lenkura oli just sen pituinen, että tarpeet tuli tehtyä. Mua kun ei napannut luistelu laisinkaan.
 
 
                                 tassu5-normal.jpg
                                             Pojat ovat menossa ulos.
 
 
Selailin läpi korttipohjia ja kattelin kuva-arkistoani. Josko sieltä löytyisi jotain käyttökelvollista? Eippä oikkein... Tilaus piti tehdä 6.12 klo 24 mennessä, jotta kortit ehtisivät halvempaan postiin. Ei siis ollut enää paljon aikaa ja toivo lumen tulosta suli olemattomiin.
 
Nukkuessani vääntäydyin välillä kattomaan ikkunasta, että oliko tullut lunta. Kun maa edelleen oli masentavan tumma, niin käänsin vaan kylkeä. Sitten kun taas kerran kurkkasin ulos, niin sain nähdä valkean maa ja lumisadetta!
 
Äkkiä ylös, vähän tankkausta ja reppu kuntoon. Lumisade oli aika märkää, joten laitoin topan päälle kumitakin. Kumpparit olisivat olleet pop popot, mutta laitoin silti talvipopot, joissa oli kumppareita parempi pito. Sitten kohti mettää.
 
Kun löytyi jokin otollinen paikka, niin koiruudet maaten siihen ja zoomailemaan. Ei tullut mitään kun Tico oli wannabee-luppis ja täten paikan kuvauksellisuus ehti karista pois. Siispä uusi paikka ja uusi yritys. Ticon korvat nousivat ylös, joo, mutta kotona sain huomata, ettei kuvasta sitten tullutkaan niin kiva kuin olin luullut. Möh.
 
 
             tassu1-normal.jpg
                                            "Isi, hei, sä oot nolo."
 
 
             tassu2-normal.jpg
                                   Ei sittenkään joulukorttimatskua...
 
 
Kiivettiin kallion päälle. Pojat olivat ilman hihnaa, sillä ei siitä olisi tullut mitään hihnojen kanssa. Ukkosia piti vaan muistuttaa pysymään lähellä. Kallion päällä kattelin, että löytyiskö jotain kivaa kuvauspaikkaa. Ei mitään, mistä olisi voinut koittaa ottaa korttikuvaa. Sen sijaan istutin pojat lähelle kallionreunaa ja odotin, että malttaisivat kattoa eteenpäin. Ihan kiva kuva tuli.
 
 
             tassu4-normal.jpg
                             Pienet islikset suuren maailman äärellä.
 
 
Kotipihalla kuvailu jatkui. Kun sitten myöhemmin laitoin kuvat koneelle, niin pettymys oli suuri, sillä kaikki pihakuvat olivat sinisiä lumen kohdalta. Harmitti. Eniten pänni se, että tuota ei voinut nähdä esikatseluruudusta. Siinä kuvat näyttivät kivoilta. Mistä sitä voi mitään säätöjä osata laittaa jos esikatseluruutu ei näytä totuutta??? Prkl.
 
Heh, bongasin maasta yhden täydellisen ehjän tassunjäljen ja aloin sitä sitten kuvailla. Kun pojat tulivat ihmettelemään mun touhuja, niin ne saivat häädön, jotteivät olisi sotkeneet tassunjälkeä. Ajattelin, että olisi kiva saada sellainen bloksun taustaksi. Ei se kuitenkaan onnistunut niin kuin olisin toivonut. Pystykuva oli vähemmän toimiva kuin vaakakuva, joka harmillisesti halkaistaan kahtia. Musta tassunjälki on söpönnäköinen ja siksi sellainen olisi ollut kiva taustalla.
 
 
             tassu-normal.jpg
                                                         <3
 
 
Mitään lumimyräkkää ei tullut. Tuulikin oli aika huomaamaton. Lunta sateli hiljaksiin kun pistäydyttiin yölenkuralla. Oli ihanaa kävellä lumisateessa :)
 
Tänään taas pönötin pihalla kamera kourassa. Lähinnä koitin ettiä jotain hyviä säätöjä. En osaa päättää oonko noihin kuviin tyytyväinen vaiko en (osaan kyllä). Vähän ne kaipaisivat lisää väriä tai valoa, mutta onko se edes mahdollista talvella? Se, mistä oon hyvilläni, on se, ettei yksikään kuva sinerrä niin pahasti kuin eiliset pihakuvat. Harmillisesti yksi kiva kuva on turhan vaalea, mutta siitä huolimatta laitan sen tänne, sillä se on niin vekkulikuva. Täytyy koittaa saada toinen moinen paremmilla väreillä.
 
 
             tassu24-normal.jpg
                                                Veikeät vekkulit.
 
 
Reilu pari tuntia pihalla pyörittiin. Pojat touhuten ja välillä posettaen kun meikäläinen väänteli valintakiekkoja eestaas. On se niin ihanaa, että tuli lunta! Siitäkin huolimatta, että kuvailu on tuskallisempaa. Kunpa tämä lumi nyt pysyisi.
 
 
             tassu20-normal.jpg
                                            "Taas kuvattavana..."
 
 
             tassu9-normal.jpg
                    "Nooh, haluutko sä kuvan meidän oikeasta poskesta?"
 
 
             tassu19-normal.jpg
                                        "Tai kenties vasemmasta?"
 
 
             tassu21-normal.jpg
                                "Ai, et sä halunnutkaan vaihtelua?"
 
 
             tassu11-normal.jpg
                                             "Talviluumuja!"
 
 
                                tassu14-normal.jpg
                                          "Mmmeeelkeeeiiin ylletään."
 
 
                                 tassu13-normal.jpg
                                     "Anna, kun mä otan ne alas sieltä."
 
 
                                 tassu15-normal.jpg
                                       "Nyt häiriötöntä fundeeraamista."
 
 
                                 tassu16-normal.jpg
                                             "Venyisinpä vielä vähän..."
 
 
             tassu17-normal.jpg
                                     Mallit vapaalla: juoksuhetki...
 
 
             tassu6-normal.jpg
                                                   ...vetohetki...
 
 
             tassu7-normal.jpg
                                                  ...syömähetki.
 
 
             tassu22-normal.jpg
                                                Hassusti rappusilla.
 
 
             tassu23-normal.jpg
                                            "Tuutko säkin tänne?"
 
 
             tassu25-normal.jpg
                                                   Isliskattaus ;)
 
 
             tassu26-normal.jpg
            Sonya vähän jänskätti pöydällä (ainoa, joka ei sille ite hypännyt).
 
 
             tassu8-normal.jpg
                                         Kylmän kangistama Tico ;D
 
 
Ainnih. Tein eilen joulukorttitilauksen. Siitä tuli mikä tuli. Ei oikein ollut mun mielestä mitään kivoja kuvia tarpeeksi, joten piti vähän soveltaa ja säveltää. Mietin sitäkin, että olisin vielä odottanut ja koittanut saada parempia kuvia. Mutta kun ei voinut tietää, että kauanko lunta on ja jne., niin annoin mennä. Eipähän tartte enää sitä asiaa miettiä. Nyt kun Jomi on aikuismaisempi kuin viime talvena, niin nyt voin yrittää ottaa kuvia varastoon, ettei tarttis ens vuonna taas hilseillä korttikuvien takia :D