29.4.2009 Ticoli täytti kolme vuotta. Henkisessä kehityksessä ikä ei näkynyt, mutta kolmevuotias koira on vielä nuori, eiks je? ; ) Otsikoksi olisi sopinut paremmin “kohelo kolmonen”, tms., mutta kun vuonna 2009 Tico sai peräti kaksi sertiä, niin olkoon nyt sitten komistus : )
 
Vuonna 2009 pojat kävivät yhdessä mätseissä ja näyttelyissä. Ticon poika menestyi hyvin, ja isukkikin yllätti muutaman kerran. Yhdessä mätsissä (31.7.) voitti siniset ja oli BIS5! Elonäyttelyssä (8.8.) koettiin vielä suurempi ylläri, sillä vastoin odotuksia serti meni Ticolle!!! Näyttelyssä oli myös Ticon molemmat pojat ja Sonya oli veikkailtu sertin saajaksi, mutta toisin kävi. Itse asiassa poika sai T:n, sillä tuomarin mielestä kermis oli valkoinen. Sertin lisäksi Tico oli ROP! Niitä harvoja kertoja kun Tico on ryhmäkehään päätynyt.
 
 
                              tico45.jpg
                                         31.7.2009 mätsin palkinnot.
 
 
“Erittäin hyvä tyyppi, lyhytkarvainen muunnos, jolla kaunis pää. Hieman isot korvat. Erinomaiset silmät. Hyvä purenta. Erinomainen koko. Hieman etuasentoiset lavat muuten hyvät kulmaukset. Erinomainen rintakehä. Upeat kaksoiskannukset. Hyvä karva & väri. Erinomainen luonne.”  Taka-ahdas Tico totisesti hurmasi Zidy Munsterhielm-Ehnbergin.
 
 
             tico46.jpg
 
 
 
                              tico47.jpg
 
 
 
                              tico48.jpg
 
 
 
Lokakuussa 17.10., vähän ennen kuin pennut täyttivät vuoden, oli perhemiitti. Ainoastaan Ticon morsian ja toinen tytär eivät olleet paikalla, että aika hyvin oli Ticon perhe edustettuna : ) Lisäksi paikalla oli uros, joka asui Ticon toisen pojan kanssa. Koiruudet tutustuivat raunioihin, jonka jälkeen moikattiin hihnoissa. Mitään kränää ei tuntunut olevan, mutta pelattiin varman päälle ja pojat saivat vuorotellen leikkiä Ticon tyttären kanssa.
 
 
             tico54.jpg
 
 
 
             tico56.jpg
                                                   Poika & isä.
 
 
             tico55.jpg
                                                       Tytär.
 
 
             tico57.jpg
 
 
 
             tico58.jpg
                                        Tico ei malta odottaa namia.
 
 
             tico59.jpg
                                         Yhteispotretti miittaajista.
 
 
Mätsejä ja yksi näyttely Turussa oli välissä ennen joulukuun näyttelyä Helsingissä. Turun näyttelyyn tuli Ticon puolelta sama kokoonpano kuin oli ollut raunioilla edellisessä kuussa. Tico sai tutun EH:n, kermis, oli ROP ja sen sisko sai sertin. En muista mitä Ticon toinen poika sai.
 
 
                              tico60.jpg
 
 
Sitten joulukuussa 12.12. mentiin Hesaan messariin. Se oli mun eka kerta Messarissa ja se oli eräänlainen kulttuurishokki myös. Siellä oli väkeä tosi paljon ja tosi ahdasta. Jäi olo, etten enää ikinä halua mennä messariin. Matka messariin oli ikimuistoinen – kiitos Ticon... Tapansa mukaan herra oli hyörinyt ja pyörinyt autossa, kunnes sitten yhtäkkiä huomasin, että turvavyö oli kietoutunut toisen takatassun ympärille! Se oli kamala tilanne. Oltiin jonossa parkkipaikalle ja jonotusta kesti 1,5 tuntia. Eikä sittenkään päästy parkkiin vaan ohjattiin muualle. Tämä oli huonosti hoidettu. Jotenkin olisi pitänyt jonkun ilmoittaa aiemmin, ettei messarin parkeissa ollut tilaa. Mä yritin avata tassun ympärille solmiutuneen vyön, mutta en onnistunut siinä. Vyö oli tosi tiukassa. Piti sitten vaan koittaa pitää herra hyrrä paikoillaan, ettei tassu vääntyisi tai jotain. Kun vihdoinkin saatiin auto parkkiin Hartwal Areenan parkkiluolaan, niin ekana alettiin kysellä, että löytyisikö joltakin jotain terävää millä leikata vyö poikki. Autossa ei ollut mitään millä Ticon olisi saanut kiipelistä. Yksi lainasi turvavyönleikkuria ja vihdoinkin Tico oli vapaa! Tico nilkutti hetken, mutta ei ihmekään kun ties miten kauan tassu oli ollut jumissa. Onneksi näyttelyreissu ei muuttunut lääkärireissuksi.
 
Messarissa Tico taas yllätti nappaamalla toisen sertin ja oli peräti PU2! Siis Voittaja-titteli liippasi tosi läheltä. Ajatella, että Ticon valioituminen oli enää yhden sertin takana...!
 
Maskuliininen, hyvät linjat ja mittasuhteet. Erittäin kaunis pää. Erinomainen kaula ja etuosa. Hyvin rakentunut runko. Hyvät takakulmat. Liikkuu erittäin kauniisti sivulta, ahdas takaa. Hyvä turkki ja väri”  Käännöspalvelun käännös Göran Bodegårdin sanoista.
 
 
                              tico63.jpg
 
 
Seuraavana päivänä messarissa Tico palasi tutulle EH-linjalle. Ticon poika sai ekana päivänä ERI:n ja tokana EH:n.
 
Vuoden 2009 joulu oli ihana. Oltiin yhdellä mökillä ja siellä pojat saivat juosta vapaina koko ajan. Kyllä ne silminnähden nauttivat tästä hihnattomuudesta ja kun illalla vetäydyttiin nukkumaan, niin lattialla tuhisi pari uupunutta, mutta onnellista karvakerää. Tällä reissulla Ticon onnistui juosta ulkotuleen. Ei ollut siitä moksiskaan eikä onneksi käynyt mitenkään. Tassuun tuli steariinia.
 
Joulu mökillä oli ihana, mutta kuvia siltä reissulta ei juuri ole, sillä mun kamera oli suoraan sanottuna aivvan paska. Jos ulkona päivänvalossa tulee alla olevan jääkuvan kaltaista shittiä, niin kamera on romu. Nuo mökkikuvat olivat viimeinen pisara ja aloin pohtia järkkärin ostamista. Tuo Olympus vei mun uskon pokkareihin, joten järkkäri piti laittaa vakavaan harkintaan. Lisäksi Olympuksesta tuli mulle kameramaailman kirosana.
 
 
             tico64.jpg
 
 
 
             tico65.jpg
                                            Mökillä lämmitti peitto...
 
 
             tico66.jpg
                                                  ...tai läheisyys.
 
 
             tico67.jpg
                       27.12.2009 mustat täplät tassuissa ovat steariinia...

 

Tammikuussa 2010 Tico piti kiikuttaa uusiin silmä- ja sydäntutkimuksiin, sillä Ticoa oli pyydetty taas isukiksi! Tulokset olivat hyvät ja jonkin ajan päästä Tico tapasi toisen morsionsa. Morsio ei pitänyt Ticosta, joten mitään ei tapahtunut. Eikä tapahtunut toisellakaan yrityksellä. Hyvä, ettei koiria pakotettu mihinkään : ) Loppujen lopuksi Ticon isä oli astetta enemmän herrasmies ja Tico sai taas puolisisaruksia. Nuo sisarukset syntyivät lähes samaan aikaan kuin Tico toinen pentue. Jep, vaikkei tuon morsion kanssa synkannut, niin toisen kanssa meni paremmin ja 11.4.2010 syntyi kaksi narttua ja kolme urosta. Kuten yleensä, niin urosten kodin löytyminen kesti kauemmin. Mä olin tosi lähellä “pelastaa” yhden uroon kodittomuudelta. Onneksi kuitenkin kaikille löytyi koti eikä mun tarvinnut pelastaa ketään ; )

 
Järkkärin ostinkin sitten helmikuussa 2010 ja siitä alkoi Ticon ura mallina. Koskaan Tico ei ole pitänyt posettamisesta, mutta alkuun se oli helpompi kuvattava kun juttelemalla tai muuten sen korvat sai ylös. Nykyään ei saa. Ainoastaan odottaminen tepsii...
 
Alla oleva kuva on ekoja järkkärillä otettuja kuvia. 2010 oli luminen talvi <3
 
 
                              tico68.jpg
                                                      3.2.2009
 
 
24.2.2010 pojat tapasivat Sonyn toisen siskon samassa paikassa, jossa oltiin vietetty joulu. Lunta oli paljon, mutta ei se ollut este kolmikon kaahailuille. Ainoastaan hidaste : D Siinä kun koiruudet juoksentelivat muutaman tunnin aurinkoisessa säässä, niin varmasti maittoi uni sen jälkeen. Ihmisillä aika kului jutellessa ja makkaraa syödessä. Ite yritin lisäksi ottaa kuvia liikkuvasta elohopealaumasta.
 
 
             tico71.jpg
 
 
 
             tico72.jpg
 
 
 
3.4.2010 oltiin laituritalkoissa tuolla mökillä, jolla oltiin vietetty joulu. Pojat painelivat ympäriinsä ja nauttivat täysillä vapaudestaan. Oli hauskaa katella kaahaavia kahjoja. Alla muutama kuva talkoista, joihin pojat osallistuivat joukon piristäjinä ja naurattajina.
 
 
             tico75.jpg
 
 
 
             tico76.jpg
 
 
 
             tico77.jpg
 
 
 
             tico78.jpg
 
 
 
             tico79.jpg
 

 

Kun viimeksi kuvasaldo jäi laihaksi, niin eiköhän tämänkertainen pläjäys korjanne sen ; )
 
 
             P6080177.jpg
                Ticon uiminen oli toisinaan pärskimistä, kuten tässä 8.6.2009
 
 
 
             tico43.jpg
                                                    13.6.2009
 
 
 
                              tico42.jpg
                                            Sydän-Tico 13.6.2009
 
 
 
             tico44.jpg
                         Osasi Tico uida nätistikin, kuten tässä 23.6.2009
 
 
 
             tico49.jpg
                                                     11.8.2009
 
 
 
             tico50.jpg
                                                     11.8.2009
 
 
 
             tico51.jpg
                                                      11.8.2009
 
 
 
                              tico52.jpg
                                                      26.8.2009
 
 
 
                             tico53.jpg
                                    Ticon komeat tuplat 26.8.2009
 
 
 
                              tico62.jpg
                                          Veijarit vinkeinä 4.12.2009
 
 
 
                               tico69.jpg
                                                       12.2.2010
 
 
 
             tico70.jpg
                                                        19.2.2010
 
 
 
             tico73.jpg
                         Tämä tunnelmallinen kuva on otettu 22.3.2010
 
 
 
             tico74.jpg
                :D Paljaan lattian sijasta Tico valitsi pahvilaatikon 2.4.2010 :D
 
 
 
             tico80.jpg
                                  Tico lemppariasennossaan 25.4.2010