Sunnuntaina Jomi sai taas leikkiseuraa herra roopermannista. Olikohan ne visiteeraamassa kolmisen tuntia? Anyway kaava oli tuttu: koirat telmivät ja me pölistiin ja räpsittiin. Tosin ite en räpsinyt niin kamalasti jo siksikään kun ukkojen piti leikkiä jaloissa. Kumma vaikka lääniä olisi enemmänkin, niin silti pitää pörrätä jaloissa. Pystykorva-luppakorva, lyhytkarva-pitkäkarva, kippurahäntä-piiskahäntä, iso-pieni, siis ovat toistensa vastakohtia, mutta se ei estä muodostamasta mainiota parivaljakkoa :)
 
 
             su7-normal.jpg
                                            Kallistuskulma sama.
 
 
Siskontytär ihastui Jomin possuun ja uitti sitä saavissa niin kauan, että se tuli täyteen vettä. Sen jälkeen oli “possukastelukannu”. Possu pääsi uimaan monet kerrat. Reikäiseksi rakastettu potsi imi hyvin vettä ;)
 
 
             su29-normal.jpg
                                                Possun innoittamat.
 
Loput kuvat
 
Sunnuntaina pääsin vihdoinkin piiiitkästä aikaa yökköseen! Olin ihan innoissani. Tosin intoa latisti ma-ti yön “menu”. Mutta eka yö nyt ainakin mentäis kuin ennen vanhaan <3 Ihanaa se olikin ja intoa puhkuen lähdin aamulla poikien kanssa rismalle. Siis suoraan töistä.
 
Viime viikolla ei hotsittanut käydä kaupassa. Olisin voinut mennä poikien kanssa, mutta kun edessä oli se Salon reissu, niin en sitten viittinyt, että saavat kerätä energiaa seuraavaan päivään. Pyörällä ei kiinnostanut lähteä, joten en sitten käynyt kaupassa lainkaan. “Ainahan sitä jotain makarooneja voi keittää jos nälkä tulee”, tuumasin ja samalla sinetöin päätökseni olla menemättä kauppaan.
 
Maanantaina sitten piti lähteä hakemaan pojille ainakin piimää. Päätös taisi olla oikea kun kassalla ollessani kuulin “Live Like Horses” ;)
 
Kaupan parkkis oli puolityhjä kun otin Jomin kanssa häiriötreeniä. Tehtiin helppoja juttuja ja leikittiin narulla. Jomi otti häiriötä jos tuli auto tai jotain muuta liikkui. Hyvä kuitenkin oli se, että sain Jomin vielä uudestaankin leikkimään.
 
Oli ollut kylmä yö ja maa oli kuurassa. Sony innostui pyörimään kuuraisella nurtsilla. Jomi katteli hetken Sonya ja alkoi itekin pyöriä. Ottiko se mallia? Siltä se ainakin näytti. Jomin pyörimistä katellessani tuumasin, että hyvä kun sillä oli päällään takki. Ukkeli oli pesty edellisenä päivänä tulevaa kehää varten.
 
Kivasti meni reilut kolme tuntia. Oli niin ihanaa kun taas pystyi nauttimaan päivästä! :) Siinä valvoin vielä jonkin aikaa ennen kuin menin unille.
 
Illalla ennen töitä aloin treenimään poikien kanssa uutta juttua. Siskon vierailun myötä mulle avautui yhden tempun opetus. Tätä koitan nyt opettaa pojille. Tico on vahvoilla ainakin aluksi, mutta saa nähdä kykeneekö se tarkkaan työskentelyyn. Tämä voi olla Ticon kompastuskivi. Mutta alku ainakin on ollut vauhdikas. Oon ottanut 20 nappua per kerta ja tämä setti kolmesti per kuono. Jo toisella kerralla Ticon kanssa pystyi siirtymään seuraavaan vaiheeseen. Torstaita lukuun ottamatta ollaan treenitty tuota joka ilta ja ainakin toistaiseksi Tico on vaan edistynyt.
 
Ei karvapallotkaan ole paikoilleen jääneet. Edistymistä on tapahtunut niilläkin. Etenkin Jomi taitaa kohtapuolin olla valmis seuraavaan vaiheeseen. Sonylle tää on vaikeinta, ainakin aluksi. Katotaan kauanko tähän nyt menee ja saanko kaikki oppimaan sen.
 
Tiistaina isosten kanssa lenkura, jotain mahaan ja Jomin kanssa menoksi. Oli taas ral-ral-rallypäivä! Jomi odotteli seinässä radan puolella kun tutustuin kylttien hieroglyfeihin. Istu, juoksuun –> pujottelu et –> käännös v –> normivauhti –> 270 o –> eteen, takaa sivulle, liikkeelle –> istu, maahan, koiran kierto –> kiepsahdus –> täyskäännös vasuriin –> istu, ohjaaja ottaa 90 askeleen oikeelle ja pyytää koiran sivulle –> spiraali v –> käännös o –> askelsarja eteen –> maali.
 
Jomilla meni pasmat sekaisin kun se huomasi kouluttajan sylissä olevan pennun. Välillä se olikin kuutamolla radalla. Päänkääntymistä väärään suuntaan lukuun ottamatta rata meni ihan ok. Paitsi siinä kun ohjaaja ottaa sen 90 oikeelle, niin siinä Jomi ei malttanut pysyä niin kauan kuin olisin halunnut.
 
Toisesta radasta ei tullut mitään sanottavaa. Taisi olla eka kerta kun ei tullut minkäänlaista kommenttia :D Eikä mullakaan oo motkotettavaa. Otin Jomille malttitreeniä eli istutin sitä edessä tavallista pidempään jne. ja hyvin meni.
 
Kotona pieni lenkura isosten kanssa ja sitten unille.
 
Keskiviikosta en enää muista muuta kuin, että pomo soitti ja ilmoitti, että sittenkin saan harjoittelijan. Senhän piti tulla jo toisena yönä mulle, mutta suunnitelmat muuttuivat. Ja ne muuttuivat toisenkin kerran näköjään. Ei mulla oo opettamista vastaan mitään, mutta jos on tunne, ettei itekään osaa, niin ei sitä huvita opettaa. Mun siis pitää opettaa uusi käämijä koneelle, jolla olin ollut ennen lomaa. Mä olin tosi kökkö sillä koneella, joten en koe olevani hyvä opettaja. Lisäksi kun pitää opettaa mallia, jota ei oo ite ikinä tehnyt. Noh, parhaani yritän ja katotaan tuleeko siitä mitään...
 
Torstaina en edes juttua treeninyt kun oli mahdollisuus mennä töihin aikaisemmin. Sain sitten aloittaa vkl:n jo puolen yön jälkeen. Ei kyllä ollut mitkään hilpeät fiilikset lähteä töistä kun hyvin alkanut vuoro päättyi niin kökösti :( Noh, ens viikolla kun alan opettaa niin unohdan kaiketi sitten senkin vähän mitä oon jo tästä uudesta koneesta oppinut.
 
Perjantaina treenittiin vähän koululla. Tein isosten kanssa lyhyitä pätkiä, jottei Jomilla olisi syytä kommentoida. Edistymistä Jomin tolppailussa onkin tapahtunut. Ukko ei enää karju kun se jätetään siihen. Jos jotain kuuluu, niin se on vinkua. Vinkua pukkasi nytkin ja lopetti kun kielsin. Jospa tää tästä? Jomikin pääsi vähän treenimään. Treenituokion jälkeen tehtiin kunnon lenkura.
 
Torstai oli sateinen päivä ja sadetta pukkasi yölläkin. Perjantaina ei satanut, mutta oli kova tuuli. Lenkin jälkeen jäin poikien kanssa pihalle, mutta en tarennut olla siellä kauaa kun tuuli meni ihan luiden ytimiin. Olin sitten ihan kali-kali-tilassa. Piipahdettiin yläkerrassa ja Jomi rymisteli raput edestakaisin ilman empimisiä. Jotenkin niin huvittavaa miten nuo ovat onnesta ihan soikeana kun pääsevät käymään ylähuoneessa :D
 
Myöhemmin illalla treenin juttua ja sitten otin itteäni niskasta kiinni ja päätin käydä alkuviikosta laatikkooni tulleiden kuvien kimppuun. Kyllähän siihen kului liki työpäivän pituinen ajanjakso, mutta nyt on kaikissa kuvissa päivämäärät. Jei me! Ei lojuneet nämä kuvat laatikossa vuositolkulla ennen kuin niille tehtiin jotain, wuhuu! Nyt tartteisin uusia kansioita. Saakohan sellaisia muinaismuistoja enää mistään? Kyllä pitäisi kun kerran paperikuviakin voi vielä teettää. Pitäähän ne kuvat jonnekin voida laittaa. Mutta kyl mä niin ylpeä oon itestäni kun sain laitettua päiväykset kuviin näin nopsaan. Enää on edessä helpoin osuus.
 
Viime yönä satoi jotain ja toisinaan aika reippaastikin. Joko kyse oli rakeista tai isoista vesipisaroista, jotka rummuttelivat ikkunalautoja. En malttanut tarkistaa kun touhusin kuvien kanssa.
 
Aamulla huomasin, että jonkin verran jotain valkoista oli satanut. Varjoisissa kohdissa oli “tomukerros”. Tuossa ihan hetki sitten ikkunalautoja taas rummutettiin. Kurkkasin ikkunasta ja tuli kiire ulos. Siellä satoi räntää! Siitä piti saada kuva. Päästin pojat pihalle. Jomi oli ilman takkia... Hui, nyt taitaa mennä kehä mettään ;D Sade muuttui lumimaisemmaksi. Räpsin kuvia pihalla kirmaavista pojista. Tällä kertaa oli hyvä, että mulla on noin pitkä putki kun nyt pystyin olla ite ja etenkin kamera suojassa kuvaamassa valkoista pyrytystä. Alla saalista ilman puujalkavitsejä ;)
 
Nyt paistaa arska, joten kaunis valkea sulaa pois. Tämänpäiväinen säätila kuvaa hyvin omia fiiliksiä. Yhtä tuuliviiriä on ollut. Välillä on liidellyt pilvissä onnesta haljeten ja sitten onkin tömähdetty maahan ja haljettu jostain muusta syystä. Ens viikon suohon tartteekin ottaa lapio mukaan, jotta saapi jonkinlaisen kulkuväylän tehtyä suossa kulkemiseen, blaaah...
 
 
             ensi1-normal.jpg
 
 
             ensi2-normal.jpg
 
 
             ensi3-normal.jpg
 
 
             ensi4-normal.jpg
 
 
             ensi5-normal.jpg
 
 
             ensi6-normal.jpg
 
 
             ensi7-normal.jpg
 
 
             ensi8-normal.jpg
 
 
             ensi9-normal.jpg
 
 
 
Peeässs. Muistin ostaa Koirafanituslehden. Siellä oli vähän isliksistä ja mm. jättis oli päässyt kuvaan. Kiitti tkamulle tästä "krääsävinkistä" :)