Luulitko, että Tähtien Sota saaga on jo loppuun kirjoitettu? Sittenpä taisit olla väärässä, sillä nyt tulee jatkoa. Tässä osassa voimansa ovat yhdistäneet ennen eri puolilla olleet toistensa viholliset; Darth Wader & Chewie.
 
Wader katseli taivaalle ja pettymyksekseen totesi sään olevan todella ikävän. Onneksi Waderilla on kuminen viitta. Siihen kun yhdisti vielä kumihousut ja kengät, niin matka sadepukuun ja –takkiin puetun Chewien kanssa saattoi alkaa.
 
Taivalluksen aikana vettä tuli välillä kovempaa ja välillä ihan vähän, joten Wader päätti tunnin matkanteon jälkeen hypätä alukseen, jotta jaksaisi sitten paremmin hoitaa toisen maailman valloitustehtävät. Niin ja lisäksi ei olisi aivan läpimärkä, sillä kotiplaneetallekin piti vielä palata.
 
Aluksen odotteluaikana ei näkynyt pisaraakaan ja se sai Waderin pohtimaan päätöstään. Chewiekin oli hiljaista seuraa. Kerran vain puhahti, joten Waderin oli pärjättävä omillaan. Pohtimisesta huolimatta päätös piti ja matkalaiset menivät alukseen. Aluksen ikkunoista huomasi, ettei vettä tullut vieläkään lainkaan. Vettä ei myöskään satanut kun parivaljakko vaelsi kohti määränpäätään. Aluksen käytön vuoksi he olivat etuajassa aikataulustaan.
 
Wader oli sopinut tapaamisen ja senkin vuoksi oli lähdettävä kotiplaneetalta vesisateeseen tarpomaan. Matkalaiset pitivät semmoisen vartin tauon, sillä matka toiselle planeetalle on pitkä. Kaiken varalta tauko pidettiin suojaisissa olosuhteissa. Chewie oli jälleen varsin vähäsanainen kumppani. Se vain istui ja katseli maisemia. Waderin oli tehtävä valloitussuunnitelmat yksin.
 
Matkalaiset olivat juuri ehtineet määränpäähänsä kun paikalle lipui kuvauksiin sopiva alus. Wader neuvoi minne aluksen voi jättää. Chewie tervehti tulijaa iloisesti, innokkaasti ja vähän äänekkäästikin. Wader jutteli tulijan kanssa ja tunnusteli mahdollista uutta valloitusretkeä. Kun sade alkoi taas putoilla, niin kolmikko hakeutui suojaan. Jonkin aikaa siellä oltuaan sinne tuli myös eräs, jonka Wader tunsi. Chewie meni tervehtimään häntä. Hurmaaminen oli osa valloitustaktiikkaa.
 
Kun valloitusretken ajankohta oli käsillä, niin tapaamisen päätteeksi Wader ja muukalainen totesivat, että seuraava tapaaminen oli mahdollinen. Chewiekin oli ollut sen verran hurmaava, että hänen edustamansa rotu ei ollut poissuljettu tulevaisuutta ajatellen. Tässä kohtaa voinee todeta, että hyvä kun tulija näki ensin Chewien eikä hänen vilkasta isäänsä.
 
Tällä planeetalla oli kaksi kuningasta. Örkkejä oli paikalla ihan mukavasti, joten valloitettavaa oli. Toinen kuninkaista laittoi örkit pujottelemaan toistensa väleistä. Chewie teki sen oikein mallikkaasti. Valloitusretki oli siis alkanut hyvin! Sitten kuningas määräsi örkit kiertämään ympäri. Chewien osuus alkoi hyvin, mutta yhteen kohtaan syntynyt suma sai sen epäröimään. Valloitus jatkui hyvin kunhan örkkien tekemä suma oli ohitettu.
 
Kuningas kysyi toiselta kuninkaalta, että haluaako hän isot vaiko pienet örkit. Vastaus oli niinkin tyhjentävä kuin “ei väliä. Ihan sama”. Sitten tokaisi, että voi ottaa isot. Wader olikin osannut sitä odottaa. Chewie oli tehnyt oikein hyvää hurmurintyötään ulkopuolella.
 
Kuningas teki heti iskun vyön alle tokaisemalla puolihuolimattomasti örkkien edessä, että joukossa on joku, joka on ihan BIS-maailmassakin käynyt. Tuo kuningas oli ainoa, jolle asiasta oli kerrottu ja hän muisti sen, vaikkei ollutkaan ollut pitkään aikaan johtamassa örkkejä. Wader lehahti punaiseksi maskinsa alla. Kuningas kysyi erään örkin omistajalta, että arvaako hän kuka on se, joka on ollut BIS-maailmassakin. Oikein sen örkin omistaja arvasi.
 
Kuninkaan iskun jälkeen oli paljon petrattavaa, jotta valloitusretki onnistuisi. Kuninkaan isku aiheutti paineita, sillä nyt muut tiesivät mitä heillä oli vastassa. Kuningas laittoi ringin pyörimään. Chewie hoiti sen kunnialla. Sitten kuningas kävi taputtelemassa jokaista örkkiä. Chewie hoiti senkin mallikkaasti. Samoin kuin sitä seuraavan pujottelun.
 
Örkkien joukossa oli yksi varsin vallaton yksilö. Liekö sekin osa vastapuolen sotataktiikkaa? Osittain se taktiikka toimi, sillä Chewie alkoi vähän pitää silmällä tuota jatkuvasti liikehtivää yksilöä. Chewieta pelotti, kun se örkki tuli hänen takanaan. Välissä oli kyllä yksi örkki, mutta silti. Parin kierroksen aikana Chewie hieman kommentoi asiaa.
 
Seuraavan taputtelun aikana kuningas kysyi kuka oli ollut kuninkaana BIS-maailmassa. Wader joutui hetken aikaa kaivelemaan sitä nimeä mielensä sopukoista. Tämä kuningas pelasi kovilla. Seuraavaksi hän halusi kaikkien menevän kolmion kera seisotuksen. Ennen Waderin vuoroa kuningas tokaisi hänelle, että näytäpä nyt miten ammattilaiset tekevät kolmion. Kuningas totesi, että antaa vähän paineita matkaan. Wader joutui tunnustamaan, että nyt oli hänen heikko kohtansa, mutta kun valloitusretkelle oli lähdetty, niin silloin otetaan vastaan kaikki haasteet. Chewie hoiti homman hyvin ja niin kai myös Waderinkin, sillä kuningas ei kommentoinut kolmiota mitenkään.
 
Seuraava koitos oli helpompi. Piti mennä edestakaisin kera seisotuksen. Loppuun kuningas totesi, että kyllä Chewie hommansa osaa.
 
Sitten tuli tyhjää aikaa, jonka Wader käytti juoksuttamalla Chewieta vihi – merkkisten örkkien ohi turvallisen välimatkan päästä. Alkuun Chewiella oli vähän kommentoitavaa, mutta lopulta meni hiljaisesti vihien ohi. Ne örkit oli sitten hoideltu.
 
Wader empi, että oliko valloitusretki päättynyt vaiko ei. Pian hän sai vastauksen. Homma ei ollut vielä hoidettu loppuun. Vielä oli edessä handlerikisa. Tätä kisaa johti kuningatar, jota ei oltu ennen nähty. Kuningatar halusi ensin pienten örkkien kiertävän ympyrää ja sitten seisotuksen. Kuningatar kiersi jokaisen örkin luona varsin tuumivan näköisenä. Loppuun totesi, että oli nähnyt paljon hyviä kontakteja. Sitten kuningatar halusi isot örkit liikkeeseen. Alkuun Chewiella oli hankaluuksia, mutta sen jälkeen kiersi hienosti loppukierroksen ja vielä toisen päälle. Kun kuningatar tuli seisovan Chewien luo, niin Chewie vilkaisi kuningatarta ja heilautti häntäänsä. Sen jälkeen Chewie käänsi katseen Waderiin. Jälleen kuningatar totesi nähneensä paljon hyviä kontakteja. Sitten hän laittoi isot ja pienet liikkeeseen yhtä aikaa. Seisotuksen aikana kuningatar totesi, ettei osaa valita parasta, mutta sijoittaa neljä. Waderin ja Chewien valloitusretki oli onnistunut, sillä kuningatar valitsi heidät ensin keskelle.  Keskellä seisoivat valitut ja Chewieta seisottaessaan Wader kuuli miten toinen kuningas kertoi toiselle kuninkaalle, että Chewie oli ollut BIS-maailmassa. Keskelle valittuja ei enää sen jälkeen laitettu järjestykseen. Hienoa Chewie!
 
Loppuun kuningas kertoi, että tämä oli tämän vuoden viimeinen örkkien kokoontuminen. Seuraava kokoontuminen oli vielä vähän hämärän peitossa. Ei ollut tietoa, että saavatko he edelleen käyttää hallia. Neuvoi seuraamaan heidän sivujaan.
 
Ulkona valloitusretkeläiset kohtasivat kaatosateen. Wader oli päättänyt jäädä odottamaan tunniksi alusta, jolla pääsisi kotiplaneetalleen, joten Wader ei pitänyt kiirettä. Matkalaisten ollessa katoksen suojissa hallin ovesta tuli eräs örkki omistajineen. Chewie oli ensin hieman varautunut, mutta sitten alkoi heiluttaa häntää tyttö-örkille. Örkin omistaja kertoi kadehtivansa Chewien esiintymistä. Wader vietti juttutuokion tuon omistajan kanssa, jolloin hänelle selvisi, että örkinkin omistajalla oli ollut huonoja kokemuksia irto-örkeistä.
 
Kuningas tuli ovesta ulos ja Wader kiitti häntä hyvin johdetusta valtakunnastaan. Kuningas toivotti tervetulleeksi uudelleen hänen valtakuntaansa. Yhtäkkiä örkin omistaja sanoi, että voisi antaa Waderille ja Chewielle kyydin kotiplaneetalle. Kuningas sanoi, että nyt ei Waderin kannattanut kieltäytyä. Toisen planetan ystävällisyydestä hämmentyneenä Wader kyseli, että minnekäs päin tämä örkin omistaja oli menossa? Kuningas siinä kertoi örkin omistajalle, miten Wader & Chewie yleensä tulevat hänen valtakuntaansa ja totesi, että kyllä heillä on hyvä taistelukunto. Waderille selvisi, että örkin omistaja oli ainakin hieman menossa hänen planeettansa suuntaan. Örkin omistaja lisäsi, että hän voi ajella pidemmällekin. Hänellä ei ollut kiire. Siispä Wader & Chewie menivät örkin omistajan alukseen. Chewien paikka tuossa aluksessa oli etuistuimen lattia ja hyvin Chewie sen hyväksyi. Matka kului jutustellen örkki-asioita. Kun Wader oli perillä, hän tiedusteli saisiko maksaa osan aluksen liikutusnesteestä. Örkin omistaja ei huolinut tarjousta vaan ilmoitti haluavansa maksun luonnossa. Hän halusi omasta örkistään yhtä upean seisojan kuin Chewie on. Hän halusi, että hänen örkkinsä pysähtyisi yhtä vaivattomasti ja täydellisesti kuin Chewie. Wader yritti selittää, että Chewielta se taitaa tulla ihan luonnostaan. Kuitenkin sanoi, että voisi katsoa jos voisi jotenkin auttaa. Örkki oli vielä nuori yksilö, vasta 7 kuukautta. Mahtoikohan edes Chewie olla silloin hyvä seisoja? Lopuksi toivottelivat hyvät jatkot toisilleen. Ehkäpä he vielä tapaavat uudestaan kuninkaan valtakunnassa...
 
Waderilla oli vielä tehtävää ennen vaipumista pimeyden syliin. Chewien isän piti vähän päästä tutkimaan planeettaa. Chewien paluumatka oli ollut sen verran helppo, että Wader otti mukaansa molemmat planeetan tutkimusretkelle. Kaatosade piti tutkimusretken lyhyenä. Ennen pimeyden syliin vaipumista Wader vielä pohdiskeli, että ehkei se ollut lainkaan huono juttu yhdistää voimansa toisella puolella olevan Chewien kanssa, sillä siellä toisella puolella oli mahdottoman ystävällistä väkeä. Ehkei Wader enää ollut pahis, mutta pimeyden syliin oli silti aina välillä vaivuttava.
 
Tämä tarina oli tositapahtumiin perustava. Tarinassa esiintyviä elämiä tai ihmisiä ei vahingoitettu lainkaan. Tarinan kirjoittaja pahoittelee jos aiheutti jollekulle mielipahaa, mutta pahaa hän ei tarkoittanut kutsuessaan muita koiria örkeiksi. Kirjoittajalle tulee aina Wader –fiilis miltei nilkkoihin ulottuvan sadeviitan kanssa, joka liehuu samalla tapaa kuin Darth Waderin viitta. Näin ollen hän tuumasi, että tarinaan, jossa puhutaan Waderista, sopii paremmin örkit kuin koirat ;)
 
 
 
                                                                                  THE  END