Ryynipalleromuhennos 
 
Lihaa varten:
 
1 litra vettä
 
1 tl yrttisuolaa
 
180 g naudan keittolihaa
 
50 g (= 5 kpl) kalkkunan sydämiä
 
1 keskisuuri porkkana
 
 
Ryynipalleroihin:
 
20 g voita
 
80 g durumvehnäryynejä
 
1 iso muna eroteltuna
 
 
Viimeistelyyn:
 
1 tl oluthiivahiutaleita
 
1 tl tuoretta persiljaa hienoksi jauhettuna
 
1/2 tl kivennäisainejauhetta
 
 
Liha: Keitä keittoliha suolan, sydämien ja kuoritun kokonaisen porkkanan kera vedessä pehmeäksi. Keittoaika höyrykattilassa: 10 minuuttia. Leikkaa liha ja sisälmykset suuhun sopiviksi paloiksi, porkkana kuutioiksi ja aseta kaikki valmiiksi. Ota lihaliemi talteen.
 
Ryynipallerot: Vaahdota voi ja munankeltuainen ja sekoita ryynit vähitellen joukkoon. Laita seos peiteltynä sivuun 10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin munanvalkuainen kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se joukkoon. Kiehauta lihaliemi suuressa kattilassa. Muotoile kahden teelusikan avulla pieniä nokareita ja laita ne kiehuvan liemen joukkoon. Sammuta levy ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Kun nokareliemi on jäähtynyt, sekoita joukkoon liha ja porkkanat, viimeistele ja tarjoile.
 
Säilyvyys: Jääkaapissa 2 päivää, pakastimessa 1-2 kuukautta.
 
Vinkki: Ruoka ilman viimeistelyä soveltuu hyvin esivalmistukseen ja pakastamiseen. Ota se pakastimesta 6-8 tuntia ennen aiottua ruokailuaikaa ja anna sulaa huoneenlämmössä.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.