Eilen siinä joskus ysin aikoihin aloin tehdä lähtöä kohti kauppaa. Päästin koirat pihalle siksi ajaksi kun pumppasin ilmaa renkaisiin. Tico vaan olla möllötti. Ei tehnyt tarpeita ollenkaan. Hyvin oli mahdollista, ettei sellaiseen ollut tarvetta kun oli syönyt niin huonosti viime päivinä. Ainakin oli saanut tilaisuuden tehdä tarpeitaan ennen kuin lähdin.
 
Reissuun meni parisen tuntia ja sen jälkeen päästin taas koirat ulos. Tosin Tico sai olla sisällä sen aikaa kun laitoin ostokset paikoilleen. Sen jälkeen Tico sai lääkkeensä. En viittinyt vain heittää niitä nappujen joukkoon. Ei välttämättä olisi syönyt niitä. Kurkkuun tunkeminen oli täysin poissuljettu vaihtoehto. Sitä vasta ihan viimeiseksi jos muuten ei lääkkeet menisi alas. Mulla ei ollut kaapissa mitään leikkelettä tai juustoa – tosin ei se olisi tainnut auttaa vaikka olisikin ollut, sillä niitä ei olisi saanut antaa Ticolle. Lääkäri oli sanonut, että kalkkunaleikettä voi antaa, joten ostin Ticolle paketillisen sellaista. Herralla on nyt ihan ikioma leikkelepaketti jääkaapissa. Kun tabletin on piilottanut puolikkaaseen leikkelepalaan, niin hyvin on menneet lääkkeet alas.
 
Lääkityksen jälkeen päästin Ticon ulos. Se kipitti lumikasan päälle ja alkoi kaivamaan sitä. Näky sai hymyilemään, mutta samassa muistin, että niin ei koiruus saisi tehdä. Ulkona sai nyt käydä vain tarpeilla.
 
Sitten oli ruokinnan aika. Kaikki turrikat söivät ruokansa hyvällä ruokahalulla. Siis meininki alkoi olla kuin aina ennenkin : )
 
Tico oli eilen huomattavasti pirteämpi, mutta myös tosi uupunut.
 
Tänään taas oli enemmän nähtävissä tuttua Ticoa. Häntä heilui entiseen malliin ja ulkona olisi halunnut juosta. Mun oli toppuuteltava koiruutta ja sama tylsyys oli tehtävä kun Tico yritti saada Jomia leikkimään. Rapu suussaan kiusasi Jomia. Kohta taidan olla paimenkoiran paimentaja ; )
 
Ticon toipuminen on siis lähtenyt hyvin etenemään. Ehkä se sittenkin on sellainen teräskoira, jollaista se on koko ikänsä esittänyt? : )
 
Hetki sitten sain Ticon verikokeen tulokset labrasta. Viestissä sanottiin seuraavaa:
 
”Ohessa Ticon verinäytetulokset. Myös kvantitatiivinen lipaasi tuli ja tulos oli yli 2000, kun normaalin yläraja on 200. Tämä vahvistaa täysin haimatulehdusepäilyn.
Toivottavasti Ticon kunto on jo parempi.
Mikäli Tico paranee hyvin, voi arvon mitata uudelleen 2-3 kuukauden kuluttua, jotta nähdään, että se normalisoituu.”
 
Että ei tässä nyt voi tehdä muuta kuin odottaa ja seurata mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan... Yksi “jännä” paikka on se, kun lääkitys loppuu. Tuleeko sitten kipuja tai jotain...? Niin ja mä voisin koittaa muistaa opetella punnaamaan koiruuden ennen ruokkimista, jotta hyvä ruokahalu ei peittäisi mahdollista laihtumista.
 
On tullut kuukleteltua paljon viime päivinä. Viime yönä tutkiskelin tuntikaupalla erilaisia koiranruokia. Ainakaan nyt en löytänyt vaihtoehtoa, jota uskaltaisin kokeilla Ticolle. Toisaalta huomasin eilen jotain, joka yllätti positiivisesti: pussissa ei puhuttu myrkyistä eikä siitä löytynyt sitä mainintaa “EU:n hyväksymistä antioksidanteista”, jonka taakse myrkyt usein piilotetaan. Siis ilmeisesti tässä ruuassa ei ole niitä myrkkyjä?! Sitten sitä onkin mukavampi syöttää. Oli miten oli, niin tilasin Ticolle lisää tuota ruokaa. Ei tuo 1,5 kg:n pussi kauaa kestä. M&M:ssä ei tuota ole eikä muiden eläinliikkeiden sivuilla kerrottu sen tarkemmin ruokavalikoimastaan, joten kuuklettelin, että saiko ruokaa muualta kuin eläinlääkäristä. Löytyi nettikauppoja, joista sitä sai tilattua. Vertailin useampia kauppoja. Yksi oli ylitse muiden. Hinta oli 10-20e halvempi kuin muualla ja toimitus kotiovelle, joka sopii mulle oikein hyvin. Toimitus on ilmainen, jos tilauksen hinta on yli 70e. Sen tuo ruoka ylittää hintsusti. Se, että on nähnyt tuolla ruualla 8 ja 9 alkavan hinnan, ei tuo 70e tunnu pahalta hinnalta. Ja 12 kg kestää useamman kuukauden kun Tico syö ruokaa yksin. Just tuossa mietinkin, että mun möksästä näyttää tulevan koiranruokavarasto kun jokaisella kuonolaisella on oma sapuska. Noh, enpä ole pyrkimässä minkään sisustuslehden sivuille, että voinen hyvin elää asian kanssa ; ) Ticon ruuan pitäisi tulla ensi viikon aikana.
 
Ollaan saatu paljon tukea ja tsempityksiä. Suuren suuri kiitos teille kaikille ihanille vinkkaajille ja tsempittäjille <3 : )
 
Tämä oli postaus numero 600. Juuri nyt en osaa kuvitella parempaa ja iloisempaa postausta täyden sataluvun kohdalla! : )
 
Just nyt potilas mokoma röhnöttää mun sängyssä. Koirilla ei ole sinne asiaa kun en halua nukkua hiekkalaatikossa tai mahdollisia koirien mukana tulevia punkkeja. Tiedän, että pitäisi, mutta en henno häätää Ticoa pois sieltä. Karvapallot eivät ole sitä huomanneet, joten olkoon tämän kerran...