Riisi-siipikarjapannu
 
130 g kiillottamatonta pitkäjyväistä riisiä (luonnonriisiä)
 
270g kalkkunan lihaa (esimerkiksi kalkkunanrintaa tai –fileitä)
 
1/2 tl jodioitua ruokasuolaa
 
kivennäisainesekoitusta jauheena (koiran ruumiinpainon mukaan annosteltuna)
 
2 rkl ohdakeöljyä
 
1/2 tl kauden yrttejä hienonnettuna
 
1 tl oluthiivahiutaleita
 
 
Kypsennä riisiä höyrykattilassa 15 minuuttia ja anna jäähtyä. Paloittele kalkkunanliha ja höyrytä 10 minuuttia pienessä määrässä vettä silloin tällöin käännellen. Lisää suola ja kaada jäähtyneen riisin joukkoon. Lisää kivennäisainejauhe ja öljy hieman ennen ruuan nauttimista ja ripottele lopuksi päälle yrttejä ja oluthiivahiutaleita.
 
Säilyvyys: Jääkaapissa 1 päivä, pakastimessa ilman viimeistelyä noin kaksi kuukautta.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.