Pallerot biotiinihatulla tai ilman  ( n. 80 kpl)
 
 
Palleroihin:
 
1 muna
 
2 rkl kasviöljyä
 
250 g paseerattuja tomaatteja purkista
 
400 g spelttijauhoja
 
50 g kauraleseitä alkioiden kera
 
½ tl sokeria
 
1 hiivakuutio
 
1 tl ruokakalkkia
 
1/4 yrttisuolaa
 
 
Hattuihin:
 
1 reilu rkl kevytrahkaa
 
1 reilu tl appenzeller-juustoa raastettuna
 
biotiinitahnaa (pakkauksen ohjeen mukaan annosteltuna)
 
 
Pallerot: Vatkaa muna ja öljy, lisää tomaatit. Sekoita keskenään jauhot, leseet ja sokeri ja lisää hitaasti joukkoon. Murenna hiivakuutio seoksen päälle ja sekoita varoen joukkoon. Anna seoksen levähtää 10 minuuttia. Lisää kalkki ja suola ja vaivaa hyvin. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 25 minuuttia. Muotoile jauhotuilla käsillä pieniä palloja, aseta ne hyvin voidellulle uunipellille ja paista keskitasolla 180 asteessa 15 minuuttia. Anna lopuksi kuivahtaa 5-10 minuuttia sammutetussa uunissa.
 
Biotiinihatut: Purista biotiinitahna laakealle lautaselle, sekoita yhteen rahkan ja juuston kanssa ja kasaa muutaman jäähtyneen palleron päälle.
 
Säilyvyys: Ilman hattua ja ilmatiiviisti pakattuna makupalat säilyvät noin kahdeksan viikkoa.
 
Vinkki: Biotiinin (myös H-vitamiiniksi kutsuttu) vaikutus on tehokkaimmillaan kuurimaisesti nautittuna. Se vaikuttaa koiran ihoon ja turkkiin sekä sen koko aineenvaihduntaan. Kuurin kesto 3-5 viikkoa, päivittäin 5 mg biotiinia 10 kg:a kohti.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.
 
 
 
Joulunahan on tapana tehdä puuroja, etenkin riisipuuroa. Riisipuuro ei kaikille koirille sovi, mutta turrikoille voi tarjota puuroa, joka sopii useimmille koirille. Yrjölän puurostahan tässä tietty on kyse. Siitä on olemassa monia versioita ja seuraavana on meillä käytetty versio.
 
 
Yrjölän puuro
 
 
1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
 
1 dl hirssisuurimoita
 
1 dl tummaa riisiä
 
1 dl ohrasuurimoita (myös rikottu käy)
 
2 l vettä (liotusvesi käytetään keitettäessä)
 
5 g merisuolaa
 
(merilevää, nokkosta, porkkanaa, valkosipulia – haluttaessa mausteeksi)
 
 
Suurimot liotetaan 6-10 tuntia, jonka jälkeen keitetään tai paistetaan uunissa liotusvedessään. Paistetaan uunissa 180 asteessa runsas kaksi tuntia, joka taitaa olla keittämistä vaivattomampi valmistustapa.
 
Ruokinnan yhteydessä yhteydessä lisätään jauhelihaa, naudan mahaa... tms. lisukkeita.
 
Puuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.