...ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla hän, joka täällä aina vaan saa asustaa-aa-aa. Maalaismaisemaa en saata unhoittaa.” Tuo pätkä on pyörinyt mun päässä koko päivän. Sitä on taas niin hekumoissaan kun saa asua näin. Aamulla taas rullasin ruohon ja laitoin matot riippumaan. Siinäpä ne kivasti tuuli ravistelee lähestulkoon roskattomiksi. Vaivatonta matonpuistelua ;) Pesukoneen pistin pyörimään peräti kahdesti. Se tuntui ihan pröystäilevältä tuhlailulta kaiken säästämisen jälkeen. Siellä nyt ne pesukoneen sisällöt kuivuvat tuulessa ja auringossa. Saapi illalla nukahtaa puhtaisiin petivaatteisiin. Niin joo. Tuo alun pätkä on yhdestä biisistä. Suomenkielisen version tarkkaa nimeä en tiedä, enkä esittäjästäkään ole varma. Mutta se originaali versio on mulle tuttuakin tutumpi. Kyseessä on Elton Johnin ja Bernie Taupinin Country Comfort.
 
Miksi, oi miksi, helteet tulivat taas takas??? Eikös osan kesästä kuuluis olla viileempää ;) Noh, ehkä sitten kun oon lomalla, niin saan nauttia viileämmistä säistä. Ei koko kesä voi olla tämmöstä, eihän? Näiden helteiden takia ei olla mitään ihmeempiä tehty. Pari viileämpää aamua oli ja  silloin oltiin heti kuluttamassa tassun- ja lenkkarinpohjia. Toisena niistä aamuista käytiin eläinlääkärissä. Sieltä piti hakea matolääkettä kun Sony menee Viroon loppukuusta. Se, etten tajunnut pyytää sitä edellisellä kerralla, tuli yllättävän kalliiksi. En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, että pari nappia kustantaisi 14 e!!! Samalla punnasin pojat. Noh, nyt tiedän, ettei Tico ole saanut yhtään lisää massaa. Se on tommoinen sporttisempi versio. Ticon parempi ulkonäkö johtuu siis karvoista, sillä puntarin mukaan painoa oli 15 kg. Sonylla oli se 16 kg. Eli pojilla on pysynyt paino kurissa, vaikka välillä on lenkkeilyolosuhteet muuttuneet rajusti. Vielä ei siis ole kertynyt kesäkiloja ;)
Terveysasioissa kun nyt liikutaan, niin kerrottakoon, että yksi Ticon & Nupun tyttösistä oli saanut nollakyynärät ja A-lonkat! :) Tosi kivaa, kun jo neljällä on hyvät kuvaustulokset. Enää puuttuu yhden pojan tulokset, ja sitten on koko viisikko kuvattu...
 
Pojat ovat saaneet askarrella jäisten kuppien kanssa pihalla. Sisällä Tico pitää seuraa villakoirille. Toivottavasti nyt ex-villakoirille, kun meinaan siivosin tänään. Tico ryömii sängyn alle hellettä piiloon ;) Kai siellä sitten on viileempää. Saa nähdä varastaako Sony Ticon idean, sillä kun Tico viime kesänä alkoi majailla vessassa, niin kohta siellä oli myös Sony. Vähän luulen, ettei Sony uskalla survoa itteään sinne sängyn alle kun pelkää, että mä häviän. Meinaan jos teen jotain tavallisuudesta poikkeavaa kun pojat syö, niin Sony alkaa kytätä mua ja jatkaa syömistä vasta kun on varma, etten oo lähdössä minnekään.
 
Pitää vielä palata siihen epäonniseen sunnuntaihin. Se lorotus, josta kerroin ei ollut Sonyn ainoa lorotus sisällä. En tarkkaan tiedä, että kuinka paljon se loppujen lopuksi lorotti, mutta mulla on omat epäilyni makoilevasta lorottajasta. Yyyyh! Ainakin Sonysta jäi tosi märät makausjäljet kun se vaihtoi paikkaa... Että, en sitten osaa sanoa, oliko se märkä turkista vai lorotuksesta. Kävin Sonyn kanssa pihallakin ja silloin se pissasi kuin pikkuvauvva; seisaaltaan. Senkin jälkeen näkyi märkää lattialla. Paljon Sony myös nuoleskeli itteensä. Luulin, että siitä oli yllättäen tullut kissa, kun niin innolla turkkiaan nuoli. Nyt veikkaan, et se oli jotain sijaistoimintaa kovan pissahädän vuoksi. En vaan tajunnut sitä silloin. Viimeinen pisara mulle oli kun menin nukkumaan. Puolimärkä Sony hyppäsi sänkyyn. En ihastunut ajatukseen ja käskin sen alas. Äijä jäi silleen hassusti “seisomaan” sängynreunalle ja heilutti häntäänsä. Luulin, että se mielisteli ja yritti näin saada mun mieltä muuttumaan puolimärästä sänkykaverista. Monesti käskin äijän alas, mutta ei se mennyt. Sitten kun se meni, näin sängyssä märkää. Sony ei sitten mielistellyt vaan esitti märän vastalauseen mulle ;) Ei vaan, minkäs sille voi jos on kova hätä. Ei nuo äijät normisti tee mitään tarpeitaan sisälle. Sitten tuli äijille lähtö pihalle. Laitoin sinne Ticonkin, vaikkei se ollut tehnyt muuta kuin nukkunut. Ikkunasta seurailin ja Sony teki epätavallisen pitkiä pissoja. Kokemuksesta ja saamastani kommentista viisastuneena laitan pojat jatkossa aitaukseen uinnin jälkeen. Sinne saa lorotella niin paljon kuin jaksaa. Tico ei ollut mitenkään tavallisuudesta poikkeava. Noh, Sonyhan se uikin enemmän. Ticolle iskee kova pissahätä jos se syö raakaa mahaa tms. Silloin on Ticon vuoro olla tassut ristissä sisällä, niin kauan kunnes pääsee nostamaan koipea pitkän merkkauksen ajaksi.
 
Huono onni laitteiden kanssa jatkui vielä sunnuntai-illalla. Menin töihin vaan todetakseni, että kone on rikki. Puoli tuntia ihmettelin ja yritin tavoittaa huoltoa tai pomoa ja kun en saanut ketään kiinni, niin omavaltaisesti lähdin pois. Maanantaina sitten soitin töihin ja sovin asioista. Vaikka se nyt melko varmaa olikin, että tuossa tilanteessa oli ok lähteä ja pekkasen pystyi jälkikäteen käyttämään, niin silti en halua tehdä mitään ns. pomon selän takana. Kunnioitan tuota työpaikkaa ja sen pomoja, sillä viihdyn töissäni hyvin. Tuo työpaikka tuntuu miltei lottovoitolta. Sen ansoista oon saanut toteutettua monta haavetta, eikä niistä pienin ole tämä ihana talo.
 
Ääh, vaikka vaan istuin ja naputin, niin silti on hiki :( Jo riittäis tämä paahde...